waar is een skipas het voordeligst

De prijzen van skipassen in de verschillende skigebieden  in Europa verschillen veel. Voor de fanatieke wintersporter is het daarom slim om verder te kijken dan alleen de prijs van een skipas. Dit kun je namelijk goed afzetten tegen de kilometers piste die het gebied te bieden heeft en zo kom je erachter waar de skipas het voordeligst is. De uitkomst vind ik ronduit verrassend…

Met de eerste flinke sneeuwval in de Alpen begint het bij de meeste wintersporters te kriebelen; de skivakantie! Speciaal voor de prijsbewuste wintersporter heeft online skiverhuur ALPINRESORTS.com de prijs per kilometer piste van tien populaire wintersportgebieden onder Nederlanders berekend. Waar krijgen wintersporters het meeste waar voor hun geld en waar betalen zij, kijkend naar de prijzen van skipassen en de grootte van het skigebied, relatief veel per kilometer piste?

10 populaire wintersportgebieden: hier krijgt de wintersporter het meeste waar voor zijn geld

  • Val Thorens, Frankrijk is het goedkoopste skigebied met een prijs van 57 cent per kilometer piste.
  • Een skipas is in Zermatt, Zwitserland het duurst. Voor een pas betaalt men hier 368 euro, per kilometer piste kost dit 1,02 euro.
  • Een skipas in Winterberg, Duitsland kost slechts 135 euro, maar de kilometerprijs van 5 euro is het hoogst van alle onderzochte gebieden.

Voor kilometervreters is Val Thorens de beste optie

Fanatieke wintersporters krijgen in Val Thorens de meeste kilometers voor de laagste prijs. Hoewel een skipas daar niet goedkoop is en 347 euro kost, krijgen reizigers hiermee toegang tot 607 kilometer piste, wat neerkomt op slechts 57 cent per kilometer piste. Westendorf en Saalbach in Oostenrijk zijn ook relatief goedkoop. Hier betalen wintersporters 0,94 en 1,02 euro per kilometer piste. Liever skiën in Zwitserland? In Zermatt krijgt men toegang tot 362 kilometer piste in ruil voor een bedrag van 1,02 euro per kilometer.

val thorens

De duurste pistes liggen in Duitsland

Saas Fee in Zwitserland is aan de prijzige kant met een kilometerprijs van 3,59 euro. De skipas, waarmee men de beschikbare 100 kilometers piste onveilig kan maken, kost daar 358,89 euro. Een skipas in Winterberg, Duitsland van 135 euro is van alle passen het goedkoopst, maar met een skigebied dat slechts 27 kilometer groot is, is de prijs per kilometer veruit het duurst, namelijk vijf euro. Winterberg is daarmee voor Nederlanders die een weekendje willen skiën een goede optie. Maar voor fanatieke skiërs wellicht net wat minder interessant.

Waar is een skipas het voordeligst?

Je ziet het de verschillende prijzen per skigebied handig in dit overzicht.

ALPINRESORTS.com onderzocht de verschillende prijzen per kilometer piste. De gebruikte prijzen in het bericht zijn gebaseerd op online onderzoek tussen 20 november 2017 en 27 november 2017.

Lees ook: dit zijn de lekkerste drankjes op wintersport.