Stop met de zoektocht naar een heerlijk en simpel slowcookerrecept voor tomatensoep. Ik heb hem namelijk voor je gevonden! All you need is tomaten, water, ui en wat specerijen. En uiteraard kun je later nog ingrediënten als soepballetjes en vermicelli toevoegen. Lees snel verder voor dit makkelijke slowcookerrecept voor tomatensoep.

Dat ik groot FAN ben van de slowcooker hoef ik inmiddels niet meer uit de doeken te doen. ’s Morgens zet je hem aan en ’s avonds is jouw maaltje klaar om gegeten te worden. In de slowcooker komen smaken extra goed tot hun recht omdat ze langzaam gegaard worden. Met sommige ingrediënten kun je dan ook lekker zuinig doen, zoals zout. Dit maakt gerechten uit de slowcooker allemaal extra gezond.

Lees hier meer over de voordelen van de slowcooker.

slowcooker recept voor tomatensoep

Slowcookerrecept voor tomatensoep

Ingrediënten:

1 kg tomaten
glas water – dit lijkt wat weinig maar echt, meer is er niet nodig. Er komt genoeg vocht vrij uit de tomaten.
1 bouillonblokje
2 uien
2 teentjes knoflook
wat zout, peper

Bereiding van dit slowcookerrecept voor tomatensoep

Snijd de tomaten en de uien in vieren en plet de teentjes knoflook. Doe deze samen met de overige ingrediënten in de slowcooker. Zet ‘em 6 tot 8 uur op ‘low’ of 4 tot 5 uur op ‘high’. Vervolgens pureer je de soep met de staafmixer en maak je hem af naar smaak met ingrediënten die jij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een lepel kruidenroomkaas en wat bieslook. (mijn favoriet)
  • wat gehaktballetjes en vermicelli. (Mia’s favoriet)
  • Ook kun je aan het basisrecept nog andere groentes toevoegen. Paprika, courgette, zoete aardappel, noem maar op.

Eet smakelijk!

slowcookerrecept voor tomatensoep