Lucy in the Sky in Deventer

Bijzondere plekken om te overnachten, en dan bedoel ik écht bijzonder, trekken altijd mijn aandacht. In Deventer logeerde ik laatst een nacht in microhotel Lucy in the Sky. Een aanrader!

De ontwerpers kunstenaar Rob Sweere en MuldersvandenBerk Architecten hebben van een oude vultrechter in het urban Havenkwartier in Deventer, een geweldige accommodatie gemaakt. De Cube, zo heet mijn verblijf, staat aan de rand van het water en biedt uitzicht over de stad en het hippe havenkwartier. Het is een architectonisch hoogstandje maar tegelijkertijd een oase van rust.

Lucy Cube

Hoteltip Kopenhagen: Manon les Suites. Niet zo extreem uniek maar o-o-o check het zwembad eens.

Overal waar je kijkt, uitzicht

Als ik aankom bij De Cube is het donker. Wel zie ik dat er overal ramen zijn om mij heen. Achter me, voor me, links van me, rechts van me, boven me en zelfs onder me. Ik ben erg benieuwd wat me bij het wakker worden te wachten staat.

The Cube Lucy in the Sky

Ik slaap in een heerlijk 2-persoonsbed en heb in dit zogenaamde microhotel alles tot me beschikking. Er is een keukentje, WC, douche en in de douche een ladder naar boven naar het dakterras.

Havenkwartier

Lucy in the Sky is gevestigd in het Havenkwartier. Een urban wijkje helemaal in opkomst met geweldige hotspots zoals bierbrouwerij Davo en Fooddock. Er zijn verschillende creatieve bedrijfjes gevestigd in het Havenkwartier en overal waar je kijkt is wel een kunststuk of urban item te bewonderen.

Havenkwartier in Deventer

Havenkwartier Deventer

Lucy in the Sky

Er zijn 2 verschillende accomodaties van Lucy in the Sky. Ik verblijf dus in De Cube en collega Cynthia in De Glxy, een soort van ruimtevoertuig boven op het dak van een kunstenaarscollectief. Als wij er zijn is het winter, het lijkt me allemaal nóg mooier als het zonnetje schijnt.

Glxy Lucy in the Sky

Wat haar accommodatie zo bijzonder maakt is ook het mooie uitzicht maar vooral het plafond/muur bedekkende kunstwerk van stof en dat de kleur brandweerrood echt overheerst (haar badkamer is van A tot Z rood, echt heel cool).

Plafon Glxy Lucy in the Sky

Deventer vlog

In mijn Deventer vlog vertel ik je vrijwel gelijk aan het begin meer over Lucy in the Sky en laat ik je het uitzicht van de Cube zien.

De Cube en Glxy bieden plek voor 2 personen en de prijzen zijn vanaf 165 euro, inclusief ontbijt. Klik hier voor meer informatie en reserveringen.

Bonnie en Cynthia