Pubermeiden, waar maak je ze blij mee? Als ik Mia mag geloven dan is het een tattoo, een tongpiercing of een Gucci riem. Jaja, in die fase verkeren wij 😉 De meer gangbare, betaalbare en (vooral) toegestane cadeautips voor pubermeiden heb ik voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

Oh, ik vergeet nog Mia’s allergrootste wens: een scooter! Een Vespa bladiebla met voordrager, achterdrager en alle andere extra’s die maar mogelijk zijn. Ik zeg: get a job honey!!

Cadeautips voor pubermeiden

Cadeautip 1 – telefoon accessoires

Pubermeiden en hun mobieltje, een leven zonder is simpelweg niet denkbaar?! Voor de telefoons zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar, waarmee je ze gegarandeerd blij maakt:

  • “Sorry mam, m’n telefoon was leeg!” Dit voorkom je heel makkelijk met een powerbank. Ik vind de accu’s van de Action heel goed en erg betaalbaar.
  • Een leuk hoesje is natuurlijk altijd handig. Online volop verkrijgbaar maar ook bij de Hema en H&M vind je veel leuke exemplaren.
  • Deze flexibele houder om je telefoon of iPad in vast te klemmen is perfect voor bij je bed (Netflix!! ;-)) Maar ook ideaal bij het maken van selfies. Te koop vanaf 14,95 euro bij Ditverzinjeniet.nl

kikkerland smartphone houder

Cadeautip 2 – make-up 

De meeste pubermeiden experimenteren er flink op los wat make-up betreft. Ik vind dat HEMA hele leuke en goede verzorgingsproducten heeft voor tienermeiden en ook nog eens hartstikke betaalbaar. Voor Mia koop ik een feestelijk toilettasje en dat stop ik vol met van alles en nog wat: van nagellakken tot glitter eyeliner en van van lipglosses tot sponsjes. Veel uit de speciale party collectie maar ook wat meer basic producten, waar ze het hele jaar door iets aan heeft.

HEMA make up

Cadeautip 3 – haarverzorgingsproducten (stijltang)

Tot haar 10e vond Mia het nog prima als ik een simpele vlecht of staart bij haar maakte. Maar naarmate ze ouder werd begon ze meer en meer te experimenteren met haar haren. Diverse föhns, krul- en stijltangen heb ik al voorbij zien komen. Onze nieuwste aanwinst is de Carmen Pro Style Titanium, (rond de 55 euro). Dit is een stijltang met een titanium beschermlaag waardoor het haar niet beschadigt en die pluizen voorkomt. De stijltang heeft 5 temperatuurstanden van 130 tot 230 graden en binnen 15 seconden is hij al warm en kun je aan de slag. Het zou een mooi cadeau onder de kerstboom kunnen zijn, waar je zelf ook gelijk iets aan hebt ;-).

Cadeautip 4 – Bluetooth muziekbox

Bluetooth muziekboxen heb je in allerlei soorten en maten. Goedkope en leuke modellen vind je bijvoorbeeld bij de Action, maar de geluidskwaliteit is dan eerlijk gezegd wel ver te zoeken. Voor tienermeiden vind ik  dit roze exemplaar Van Ultimate Ears echt superleuk en ik spreek uit ervaring: uit de boxen van UE komt fantastisch geluid. Te koop voor 69,- euro.

Cadeautip 5 – gezichtsmasker(s)

Een lekker cadeau voor de huidjes van tienermeiden, vind ik een gezichtsmasker. De nieuwe dieren sheetmaskers van de HEMA bijvoorbeeld, die natuurlijk extra leuk zijn voor selfies. Deze maskers zijn eenmalig te gebruiken en heb je al voor 2,50 euro. De maskers van Starskin zijn wat duurder, en persoonlijk zou ik deze met mijn gevoelige huid eerder gebruiken. In dit pakket zit een gezichtsmasker en een masker voor de handen. Dit pakket vind ik leuk om samen met Mia te doen. De maskers van Starskin zijn bij Douglas te koop.

gezichtsmaskers

Cadeautip 6 – shoptegoed bij kledingwinkel

Als ik voor Mia een kledingstuk in de winkel koop is het 9 van de 10 keer niet naar haar smaak. Persoonlijk vind ik het wat minder leuk om te geven, maar een cadeaubon biedt wel uitkomst. Shoptegoed is praktisch in elke winkel verkrijgbaar. Via Zalando kun je een bon thuisgestuurd krijgen, maar je kunt hem ook rechtstreeks naar de ontvanger mailen, op het moment dat jij de cadeaubon wil geven.

Cadeautip 7 – sieraden

Een sieraard is bij uitstek een mooi cadeau voor onder de kerstboom. Het kan een blijvend en memorabel cadeautje zijn. Ik vind de sieraden van Kaschka altijd erg mooi, vooral de sterrencollectie vind ik voor de Kerst heel toepasselijk. Ook ben ik fan van de goudkleurige sieraden van Lux & Luz. Als je trouwens op Lux & Luz shopt, gebruik dan de kortingscode OHIMP voor 20% korting!!

Kaschka sieraden

Cadeautip 8 – een shop- & wellnessdagje (met mama natuurlijk)

Dit vind ik een van de betere cadeautips voor pubermeiden! Als ik weer een beetje wil connecten met Mia dan plan ik een gezellige shopdag in. Eerst gezellig ontbijten of lunchen in een leuk tentje, dan een beetje winkelen en vervolgens een bezoekje aan de kapper of beauty-, of nagelsalon. Niet alleen een cadeautje voor pubermeiden, maar vooral ook lekker voor jezelf. Natuurlijk is zo’n dagje uit heel leuk om al voor de feestdagen te doen, maar in januari begint de sale groots en dat maakt het wel extra voordelig.

Cadeautip 9 – een lekker ‘huispak’

Haar ‘onesies’ is Mia ontgroeid (letterlijk en figuurlijk), maar met een lekker zacht en comfortabel huispak maak ik haar gegarandeerd happy. De huispakken van het leuke merk Snurk vind ik fantastisch. Wij dragen hier pakken voor volwassenen, maar je hebt ze ook in allerlei printjes voor baby’s en kleine kinderen.

huispakken van Snurk

Cadeautip 10 – tickets voor een concert

Een moment om nooit te vergeten: in 2015 kocht ik voor Mia en Sanne geheel onverwachts tickets voor een concert van Justin Bieber. Die blije gezichten, dat was echt een cadeau op zich!

Weet jij nog leuke cadeautips voor pubermeiden?

Laat het me dan vooral weten. Deze 10 tips zijn bij lange na niet volledig natuurlijk 🙂

Extra cadeautips voor pubermeiden vanuit de reacties:

  • Geef een fotoshoot cadeau! Er zijn heel veel fotografen die de mogelijkheid bieden om jezelf op een professionele manier te fotograferen. Superleuk voor tienermeiden natuurlijk. Ze nemen zelf kleding mee maar worden terplekke gestyled en opgemaakt. Een adresje in Haarlem is bijvoorbeeld deze studio. Mia is in de loop der jaren 2 keer geweest en ze vond het ge-wel-dig. Tip: bij Groupon hebben ze vaak hele scherpe aanbiedingen!