Een nieuwe rubriek op OHIMP! In Weekend Finds deel ik wekelijks (ongeveer) 10 foto’s die mij inspireren op het vlak van reizen, mode, wonen, DIY projectjes etc. Het kan zijn dat ik de foto’s zelf heb gemaakt, op Pinterest ben tegengekomen, of in een of ander magazine. Een ding weet ik zeker, er zit altijd wel iets tussen dat jou ook zal aanspreken.

De bedoeling is dat ik telkens op vrijdag de Weekend Finds deel. Ik hoop natuurlijk dat “mijn vondsten” ook voor jou betekenisvol zijn en wie weet kun je er in het weekend dan zelf mee aan de slag?

Weekend Finds week 12

Foto 1: Een DIY projectje

De veren vind ik sowieso al erg mooi maar vooral ook de combinatie van de kleuren is prachtig. Ik moet nog even uitvinden hoe je dit zelf kunt maken maar dat gaat helemaal goed komen en binnenkort deel ik de how-to.

DIY veren van wol

Foto 2: De Monstera op een superleuk retro fietsje

Wat een leuke plantenstandaard, dit oude fietsje. De plant is ook mooi en daarmee ben ik afgelopen week gelijk aan de slag te gaan. Mijn Monstera groeit de pan uit en is was benieuwd of hij makkelijk te stekken zou zijn. En inderdaad, een kind doet de was. Hier vertel ik je er meer over.

Monstera tips en inspiratie

Foto 3: Een gezellig hoekje in de tuin

De komende dagen wordt het lekker weer. Ik heb de schuur en tuin al opgeruimd en zelfs al wat tuinplannen in gedachten. In een hoekje achterin de tuin wil ik een pergola met een dakje van riet. Qua sfeer en kleuren vind ik deze foto heel inspirerend.

tuin inspiratie

Foto 4: tapijt in de badkamer

Hoe leuk, in deze badkamer ligt niet een “ordinaire” badmat, maar een Perzische loper. Ik vind het enorm gezellig staan, of het praktisch is, daar twijfel ik nog aan. Hier zie ik in ieder geval heel erg veel leuke kleden die in een badkamer niet zouden misstaan.

pers in de badkamer

Foto 5: Ecologische keukenaccessoires

De hoeveelheid plastic die wij met z’n allen verbruiken is een groot probleem. En van veel plastic items ben ik me niet eens bewust dat het ook anders kan. Een plastic afwasborstel bijvoorbeeld?! Ik heb er gelijk eentje van hout gekocht. Op links het plaatje dat mij inspireerde. En rechts mijn eigen keuken. Staat nog veel leuker ook dan zo’n plastic geval in de gootsteen.

Foto 6: mooie sfeer in de eethoek

Werkelijk alles aan deze eethoek vind ik geweldig. De openslaande deuren van blank hout, de Gallery wall, de boeren eettafel met oude stoeltjes. Dat bankje!! Maar wat mij met name aanspreekt is de afscheiding van beton (?) met (vurenhouten?) planken. Dat wil ik ook!

eethoek

Foto 7: kom ik gewoon mijn eigen DIY Plantenhanger project tegen op Pinterest

Al scrollend door mijn Pinterest feed kom ik mijn eigen plantenhanger projectje tegen. Superleuk om te doen en echt heel eenvoudig te realiseren. (Hier lees je hoe je te werk gaat). Maar wat mij vooral opviel was hoe snel mijn hangplant gegroeid was, in 5 maanden tijd?!

Foto 8: een smoothie met macapoeder

Confession time! Ik ben (ver) boven de 40 en… heb gewoon overgangsverschijnselen! Los van de onregelmatigheden word ik wel 3 keer per nacht badend in het zweet wakker en ook overdag heb ik zo nu en dan een opvlieger. Nou heb ik ergens gelezen dat macapoeder helpt om de hormonen te reguleren. Ik ben nog een beetje in de ik-steek-mijn-kop-in-het-zand modus, maar een pot macapoeder heb ik wel vast in huis gehaald. Ik doe:

  • 1 banaan
  • 1 kop amandelmelk
  • halve kop havermout
  • 1 eetlepel bio pindakaas
  • 1 theelepel macapoeder

Of het helpt… we gaan het zien! Ik hou je op de hoogte…

smoothie met maca

Foto 9: een prentje van bergen en sparren

Yep, ik ben dol op de zee. Maar, ik ben misschien nog wel doller op bergen en sparren! Dit vind ik een prachtig schilderijtje in hele mooie kleuren. Ik ben er ook een paar tegengekomen die met aquarelverf gemaakt zijn. Ik heb mijn schilderbenodigdheden vast tevoorschijn gehaald om zelf binnenkort weer eens aan de slag te gaan.

print van bergen

Foto 10: mooie yoga pose

Oh, weer een schilderijtje. En wat vind ik hem leuk. De planten en de vrouw zo mooi in de yogahouding “Urdhva Dhanurasana”. Sinds half januari ben ik 3x per week in de yogaschool te vinden (ben benieuwd hoe lang ik het ga volhouden ;-)) en ik hoop het hoepeltje ooit weer te kunnen.

weekend finds 12

En… vind je de Weekend Finds een leuke rubriek?

Nou ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of je Weekend Finds leuk vindt en of je inderdaad geïnspireerd bent door deze foto’s. Alle tips & feedback is welkom!!

Lekker weekend XX