Ben je gek op reizen en op tatoeages? Dan kun je jouw wanderlust prachtig vereeuwigen met een van deze mooie wereldkaart tattoos. Ik heb 25 voorbeelden uitgezocht waar je vast wel wat inspiratie uit kunt halen.

Een tijdje terug publiceerde ik al een artikel over travel tattoos. Hierin zie je veel “paper plane tattoos” terugkomen, maar ook al een paar tatoeages met wereldkaarten en globes erin verwerkt.

34x inspiratie voor superleuke travel tattoos

De wereldkaart tattoos zijn natuurlijk hartstikke toepasselijk voor mensen die dol zijn op reizen. Een leuk voorbeeld vind ik de “fill in world map”, waarbij de eigenaresse van de tattoo telkens een land inkleurt dat zij bezocht heeft. Leuk ook om dat dan terplekke te doen:

World map tattoos met vliegtuigjes:

Standing on top of the earth

Dit vind ik twee mooie voorbeelden van tatoeages die laten zien dat alles in principe binnen handbereik is en dat de wereld aan onze voeten ligt:

De wereldbol als luchtballon:

De 2 tattoos met de koffers die onder de aardbol hangen, dat zijn mijn favorieten. Ze zijn lekker speels gezet en bevatten gelijktijdig de complete reisbeleving:

Kleurrijke world map tatoeages:

In deze 3 voorbeelden zie je dat de tattoo van een wereldkaart op allerlei plekken op het lichaam gezet kan worden. En mooi ook vind je niet, die kleuren erin verwerkt?

Een wereldkaart op je ribben:

Met een kompas:

reizigers tattoo met kompas

Zou je gaan voor een small, medium of (extra)large exemplaar van de wereldkaarttattoo?

world map tattoo back

Toch kan het ook wel eens misgaan…

Kijk maar eens naar dit voorbeeld. Het idee snap ik (hoewel ik de 2 globes ook wel iets weg vind hebben van 2 omlaag wijzende je-weet-wel) en de kleuren vind ik heel bijzonder. Maar deze tattoo is naar mijn idee gezet door iemand met nog niet zoveel ervaring. Moet je de lijnen in en om de globes eens zien. Ik vind het eigenlijk heel sneu voor dit meisje en hoop maar dat zij er in ieder geval heel blij mee is…

globe tattoo

En, is een world map tattoo iets voor jou?

Of hang jij een wereldkaart gewoon liever aan de muur 😉

Deze collage heb ik gemaakt om eventueel te bewaren op Pinterest.

20+ examples of beautiful world map tattoos