Om te vieren dat het voorjaar eraan komt, en omdat Mia “echt niets meer in haar kast heeft hangen”, gaan we samen even lekker de stad in. We zien veel winkels maar slagen het best bij MyJewellery. Omdat we min of meer dezelfde maat hebben proberen we moeder-dochter outfits te shoppen, zodat zij mijn kleding aan kan en ik de hare. Dat is niet met alle items gelukt, maar met een aantal toch wel. Welke outfit vind jij het leukst?

Mi, zullen we even lekker de stad in gaan?
Ja!

Dat had ik niet verwacht, dat de puber samen met mij op pad zou willen. Meestal staat de hort op gaan met je moeder garant voor beschamende momenten. Maar als ik mijn pinpas mee heb, dan wordt het dus een heel ander verhaal.

Gaan we wel met de auto?

Het is prachtig weer en we wonen 5 minuten fietsen van de stad, dus nee dat doen we niet. En zo fietsen we samen richting het centrum van Haarlem, terwijl we genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje en het vooruitzicht op een paar goedgevulde shoptasjes.

moeder dochter outfits

Moeder-dochter outfits

Voor OHIMP ga ik best vaak op reis. En soms, dan neem ik Mia lekker mee. Dezelfde schoenmaat hebben we al een paar jaar. Vanaf haar 12e is Mia blijven hangen op mijn maat, maat 38. Qua kledingmaat is Mia mij bijna aan het inhalen. Maar omdat zij graag strakke kleding draagt en ik liever wat losser kunnen we kledingstukken toch vaak uitwisselen. En dat is ook handig, bij het inpakken van de koffers. We kunnen als het ware eindeloos mixen en matchen met onze eigen en elkaars kledingstukken.

Fashionpost: moeder-dochter outfits

Ons doel is op deze zonnige dag dan ook om weer een paar leuke moeder-dochter outfits te scoren. Geen matchende items, die tijd hebben wij gehad, maar gewoon kledingstukken die we allebei leuk vinden.

Jas aan, jas uit

My god wat is het warm. Mijn jas gaat aan en net zo makkelijk weer uit. Het zal de leeftijd zijn, Mia heeft nergens last van. En wat is het druk! Tja wat verwacht je ook, op een zondagmiddag terwijl de zon uitbundig schijnt. De terrassen zitten vol en we hebben nog geen enkel gevuld tasje. Eerst nog even doorwinkelen dus. Bij de Zara en Hunkemoller zien we leuke dingen en scoren we wat kleins. Maar van moeder-dochter outfits is nog geen sprake.

Ik ben er bijna wel klaar mee Mi.
Nee mam, we hebben nog niks! Kijk, daar is MyJewellery, daar gaat het vast wel lukken.

fashiopost moeder dochter outfit

Bij MyJewellery shopt Mia wel vaker. Niet alleen in de fysieke winkel, maar ook online. Ze begon met wat sieraden maar later ook shirts, jurkjes en flared broeken. Beiden zoeken we wat kledingstukken uit om vervolgens te gaan passen in de kleedkamers.

Uhl mam, jouw rok en jurk zijn veel te lang. Die trek ik niet aan hoor!
Nou Mia, ik vind jouw tuniekje hartstikke leuk, maar je moet er van mij wel een shortje onder aan!

Haha, hoor ons nou toch eens. Niet alle items zijn dus geschikt voor een moeder-dochter outfit, maar de shirtjes en het rokje van Mia, die komen op het uitwisselingsprogramma te staan. En hoe grappig, onze dierenprint jurkjes komen toch wel heel erg in de richting van een “matching outfit”.

En, welk setje vind jij het leukst?

De foto’s zijn trouwens gemaakt in ons strandhuisje. Wil je zelf een strandhuisje of meer informatie? Ik heb hier uitgebreid beschreven hoe het werkt.