In 2016 besloot Kim Kardashian dat het hoog tijd werd voor de comeback van de wielrenbroekjes. En nee nee, echt niet alleen om in te sporten. Ze droeg haar wielrenbroek helemaal in stijl, met colbert en hakken. En… met camel-toe! Maar daar had ze blijkbaar maling aan. 

En niet alleen Kim had er maling aan, hordes fashionista’s – bekend en onbekend – hebben de wielrenbroek inmiddels een vast onderdeel van hun garderobe gemaakt.

(bron)

Back to the eighties & nineties

Bij mij begon de trend van de boven de knieën afgeknipte spijkerbroeken in ik denk 1988. Ik woonde in deze broeken en ze waren mijn favoriete kledingstukken tijdens een roadtrip door Frankrijk met mijn vriendje. Een beetje als dit, maar dan zonder bodyguard, voorgevel, hakken (ik droeg paarse, afgetrapte All Stars), en scheur op de kont.

(bron)

Begin jaren ’90 was ik aerobic instructrice. Dat was de tijd van de wielrenbroekjes met daaroverheen een… sportstring!!! Wie weet het nog hahaha. Jammergenoeg heb ik daar geen foto’s meer van. Maar goed, in die tijd vond er wel meer fouts plaats. Milli Vanilli bijvoorbeeld. Ok, het is net geen wielrenbroekje, maar deze leggings zijn ook goed fout.

(bron)

En toch – we kunnen erop wachten – komt deze trend ook weer terug. Strakke leggings en colberts met grote schoudervullingen.

Zo style je wielrenbroekjes anno 2019:

(bron)

Mijn nieuwe wielrenbroek

Nou, ik heb er ook eentje hoor. Op de Fashion Week in Amsterdam mocht ik de show van Jenneskens bijwonen. Bosch is een samenwerking aangegaan met opkomend designer Kimberley Jenneskens van het label Jenneskens. Bosch maakt voor ontzettend veel e-bikes de technologie. Denk hierbij aan de: motor, accu, aandrijfsysteem, accu, ABS, etc. Samen willen ze aantonen dat e-bikes echt lang niet alleen voor oudere mensen zijn, maar juist ook cool en handig voor jongere generaties. Persoonlijk ben ik groot fan van e-bikes, vooral als ik een citytrip maak.

Fietsen in Kopenhagen – tips & tricks

Anyway, Kimberly heeft voor Bosch eBike Systems sportieve en hippe kleding ontworpen, waaronder dus – heel toepasselijk – wielrenbroekjes! Ik heb er eentje mee naar huis gekregen. En nee, ik draag hem niet onder een colbert met hakken, maar vind hem wel ontzettend fijn bij mijn yoga oefeningetjes thuis.

En, wat vind jij van de comeback van de wielrenbroekjes?