In ons gezin heeft iedereen zo zijn lievelingsrecepten. Dit is de favoriet van dochter Kiki:  kip curry met mango en kokosmelk. En mij hoor je niet klagen, want ik vind het ook smullen. Het is lekker kruidig, met een zoetje. En zo gemaakt, in de slowcooker. Stoven met kipfilet kan prima in de slowcooker. De kip blijft door de langzame garing heerlijk mals. De groenten voeg ik zelf het liefst wat later toe, dan heeft de paprika nog een bite. De mango is natuurlijk het lekkerst als je een verse gebruikt, maar heb je even geen tijd, dan is mango uit de diepvries een prima alternatief.

Fairtrade Original mix en kokosmelk

Je hebt voor dit gerecht curry pasta nodig en kokosmelk. Dat is te koop in vele soorten en smaken. Ik kies in dit geval voor de curry en kokosmelk van Fairtrade Original. Ik vind deze curry erg lekker, met citroengras en koriander. Hij is bereid met alleen plantaardige ingrediënten en zonder geen kunstmatige toevoegingen. Ook goed om te weten: Fairtrade Originals staat voor eerlijke handel,  zonder winstoogmerk en in samenwerking met kleine boeren in ontwikkelingslanden. Niet alleen lekker, maar ook nog eens goed.

kip curry met mango

 

Ingrediënten kip curry met mango (voor 4 personen)

 • 4 kipfilets
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 cm verse gember
 • 1 rode ui
 • 3 paprika’s, kleur naar keuze
 • 1 blik (fairtrade) kokosmelk
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 pakje (fairtrade) groene curry pasta
 • een handjevol tuinerwten (diepvries is prima)
 • 2 rijpe mango’s (of een pakje mangostukjes uit de diepvries)
 • een bakje verse koriander

Recept kip curry met mango

Snijd de ui fijn en rasp de gember. De teentjes knoflook kun je fijnsnijden of uitpersen, wat je zelf het liefste wil. Meng de kipfilet met de currypasta. Plaats deze op de bodem van de slowcooker. Voeg nu de ui, gember en de knoflook toe. Giet de kokosmelk erbij en het blik gepelde tomaten. Roer even goed door. Dit ziet er niet heel smakelijk uit, maar het wordt echt zalig. Zet de slowcooker aan en laat lekker pruttelen, 8 uur op low of 4 uur op high.

Snijd intussen de paprika’s in repen en de mango in blokjes. Haal een half uur voor het einde van de bereidingstijd de kipfilet uit de pan en trek deze in stukken. Doe deze terug in de pan, samen met de paprika en de tuinerwten. Vijf minuten voor het einde kun je de mango toevoegen. Deze hoeft alleen even op te warmen. Serveer in een kom met rijst en garneer met wat achtergehouden blokjes mango en koriander naar smaak.

kip curry met mango klaar

Ook lekker van Fairtrade Originals is de mix voor een Marokkaans stoofpotje. Ook die maakte ik in de slowcooker:

Marokkaans stoofpotje uit de slowcooker