Blij zijn, dat willen we allemaal. Maar soms zit het even tegen en staat het huilen je nader dan het lachen. Je bedenken dat na regen zonneschijn komt is op dat moment slechts een pleister op de wonde. Maar ik weet zeker, als je naar onderstaande foto’s kijkt, dan verschijnt er vanzelf een glimlach op je gezicht | 20 zwart-wit foto’s waar je blij van wordt:

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

Nu heb ik vandaag sowieso al best een vrolijke dag. Ik heb gesport, het huis is netjes, de kat ligt te spinnen op mijn schoot en de pakketbezorger kwam net met een gigantische doos met chocolade aanzetten. Van een collega gekregen voor een gezellig moeder-dochter avondje. Totaal onverwachts, zo lief!

Die glimlach heb ik dus al te pakken, misschien met hier en daar een stukje chocolade tussen mijn tanden 😉 Want je begrijpt, ik kan natuurlijk niet wachten tot Mia thuiskomt van haar werk. Die doos is open en ik heb vast een beginnetje gemaakt hoor!

 

De kracht van zwart wit foto’s

De wereld om ons heen is kleurrijk. Maar kleuren, hoe mooi ze ook zijn, zorgen ook vaak voor afleiding. Bij zwart wit word je niet afgeleid door ook de extra kleureninformatie, je ogen kunnen zich volledig richten op het onderwerp. 

Uiteindelijk is het ook een kwestie van smaak natuurlijk maar een feit is wel dat zwart-wit fotografie aan een flinke opmars bezig is.

Welke onderwerpen

Er zijn tal van onderwerpen geschikt voor zwart-wit fotografie. Persoonlijk vind ik straatbeeld en portretten in zwart-wit heel erg mooi. De natuur zie ik liever in kleur. 

Voor zwart-witfotografie zijn onderwerpen met veel contrast het meest geschikt: hard licht en donkere schaduwpartijen. Maar ook grauwe dagen kunnen een mooi en sfeervol beeld opleveren.

 

Onderwerpen waar je blij van wordt

Zien lachen doet lachen. En daar zijn deze foto’s geen uitzondering op. Vooral foto’s van gelukkige kinderen stemmen ons blij. Daar mag Pippi natuurlijk niet bij ontbreken.

Wist je dat kleurenfoto’s al ruim 100 jaar bestaan?

In 1907 presenteerden de Franse broers Auguste en Louis Lumière als eersten een bruikbare techniek voor kleuren­fotografie. Maar pas tientallen jaren later ging ook de “gewone mens” gebruik maken van deze techniek. Fotografen bleven echter nog lang vasthouden aan de zwart wit fotografie.

Enerzijds vanwege het artistieke karakter, maar anderzijds omdat het afdrukken van zwart wit foto’s in een eigen donkere kamer, sneller, praktischer en goedkoper was.

Let your age go old but not your heart

Foto’s van oude(re) dames en stellen weten ook altijd ons hart te veroveren. Heerlijk toch, om je zo te kunnen laten gaan?
Hopelijk heb jij van deze vrolijke zwart-wit foto’s ook een glimlach op je gezicht gekregen. En anders vind je er hier op mijn Pinterest bord nog veel meer.