Blij zijn, dat willen we allemaal. Maar soms zit het even tegen en staat het huilen je nader dan het lachen. Je bedenken dat na regen zonneschijn komt is op dat moment slechts een pleister op de wonde. Maar ik weet zeker, als je naar onderstaande foto’s kijkt, dan verschijnt er vanzelf een glimlach op je gezicht | 20 zwart-wit foto’s waar je blij van wordt:

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Nu heb ik vandaag sowieso al best een vrolijke dag. Ik heb gesport, het huis is netjes, de kat ligt te spinnen op mijn schoot en de pakketbezorger kwam net met een gigantische doos met chocolade aanzetten. Van een collega gekregen voor een gezellig moeder-dochter avondje. Totaal onverwachts, zo lief!

Die glimlach heb ik dus al te pakken, misschien met hier en daar een stukje chocolade tussen mijn tanden 😉 Want je begrijpt, ik kan natuurlijk niet wachten tot Mia thuiskomt van haar werk. Die doos is open en ik heb vast een beginnetje gemaakt hoor!

 

De kracht van zwart wit foto’s

De wereld om ons heen is kleurrijk. Maar kleuren, hoe mooi ze ook zijn, zorgen ook vaak voor afleiding. Bij zwart wit word je niet afgeleid door ook de extra kleureninformatie, je ogen kunnen zich volledig richten op het onderwerp. 

Uiteindelijk is het ook een kwestie van smaak natuurlijk maar een feit is wel dat zwart-wit fotografie aan een flinke opmars bezig is.

Welke onderwerpen

Er zijn tal van onderwerpen geschikt voor zwart-wit fotografie. Persoonlijk vind ik straatbeeld en portretten in zwart-wit heel erg mooi. De natuur zie ik liever in kleur. 

Voor zwart-witfotografie zijn onderwerpen met veel contrast het meest geschikt: hard licht en donkere schaduwpartijen. Maar ook grauwe dagen kunnen een mooi en sfeervol beeld opleveren.

 

Onderwerpen waar je blij van wordt

Zien lachen doet lachen. En daar zijn deze foto’s geen uitzondering op. Vooral foto’s van gelukkige kinderen stemmen ons blij. Daar mag Pippi natuurlijk niet bij ontbreken.

Wist je dat kleurenfoto’s al ruim 100 jaar bestaan?

In 1907 presenteerden de Franse broers Auguste en Louis Lumière als eersten een bruikbare techniek voor kleuren­fotografie. Maar pas tientallen jaren later ging ook de “gewone mens” gebruik maken van deze techniek. Fotografen bleven echter nog lang vasthouden aan de zwart wit fotografie.

Enerzijds vanwege het artistieke karakter, maar anderzijds omdat het afdrukken van zwart wit foto’s in een eigen donkere kamer, sneller, praktischer en goedkoper was.

Let your age go old but not your heart

Foto’s van oude(re) dames en stellen weten ook altijd ons hart te veroveren. Heerlijk toch, om je zo te kunnen laten gaan?
Hopelijk heb jij van deze vrolijke zwart-wit foto’s ook een glimlach op je gezicht gekregen. En anders vind je er hier op mijn Pinterest bord nog veel meer.