Zeg je lente of zomer, dan denk je automatisch aan luchtige kleding. Voor de meeste vrouwen onder ons betekent dat jurkjes. Lange jurken, korte jurken, jurken van spijkerstof, overhemdjurken, noem maar op. En qua prints? De laatste tijd zie je heel veel micro bloemetjes prints. En zoals dat gaat in de mode, dit is natuurlijk niet helemaal nieuw.  →

bloemetje print

Retro bloemetjes print

In de jaren ’20 waren de micro flower prints al heel erg populair voor vrouwenjurken. Overigens niet alleen voor jurken. Ook parasolletjes, haaraccessoires, tasjes en damessieraden hadden vaak bloementhema’s. De jaren ’60 werden natuurlijk niet voor niets de Flower Power jaren genoemd. Kleine bloemetjes prints vergroeiden tot grotere en vaak psychedelische bloemen prints . In de jaren ’70 kon iedereen genieten van het kleine huis op de prairie en Holly Hobbie en waren de micro bloemetjes jurken weer helemaal terug van weggeweest. Het behang in ons huis vroeger was zelfs voorzien van allerlei kleine bloemetjes.
micro bloemen print
floral dresses trend
floral dresses trend

De micro bloemetjes trend van dit moment

De afgelopen jaren waren het de “soepjurken” die het modebeeld bepaalden, een vriendelijkere benaming: de maxi dress. Heerlijke jurken voor zowel winter als zomer die erg makkelijk combineren met verschillende schoenen en accessoires. Zo kun je bij een maxi dress prima sneakers dragen maar ook laarsjes. De maxi jurken zijn ook vaak voorzien van een micro bloemetjes print.

Dit seizoen zijn de jurken over het algemeen weer wat korter en zie ik zelfs de term prairie jurkjes voorbijkomen. Dit zijn jurkjes met pofmouwen en wat extra ruches hier en daar, bijvoorbeeld verwerkt bij de knoopjes. Uiteraard heel erg vaak gemaakt van een stof met een klein bloemenprintje. Bij deze jurken staan sneakers, laarsjes of sandalen erg mooi. Ook qua sieraden kun je je fantasie de vrije loop laten gaan. Edelsteen sieraden passen goed bij het bloementhema. Maar ook de mooie sieraden van Anna en Nina , bijvoorbeeld mijn gouden bloemetjes ring van dit merk. Dit is een heel mooi fijn ringetje van 14 karaat goud met 3 kleine bloemetjes.

Anna en Nina ring

5x zelfmaak maskers voor dof haar

Van deze maskers gaat je haar weer glanzen

7x DIY honing haarmaskers

Honing voor je haar is supergezond!

bloemetjes jurk
bloemetjes jurk groen
bloemetje print jurk

Vintage of nieuw?

Afgelopen week was ik samen met Mia een dagje naar Amsterdam, onder andere naar het Waterlooplein. Mia wilde graag ’thriftshoppen”, wat natuurlijk heel aantrekkelijk lijkt: 10 euro voor een kilo kleding. We zochten onder andere naar oude Levi’s broeken, mooie truitjes en leren jassen. Mia heeft een goede broek gevonden en ik ben heel blij met mijn leren riem met coole gesp, die ik gelijk maar heb omgedaan.

Verder was onze score niet heel succesvol jammergenoeg. Veel bleek bij thuiskomst niet te passen… De jurk die ik op deze foto’s draag is overigens nieuw (van het merk Moss Copenhagen). Ondanks dat Mia en ik niet heel goed bleken te zijn in tweedehandswinkelen hadden we wel een hele gezellige moeder-dochter dag. We geven niet op, volgende keer gewoon kritischer kijken en gebruik maken van de paskamer.

fashiontrend bloemenjurken
moeder dochter uitje

Woontrend: de wishbone stoel

Ken jij deze mooie stoel al?