Solliciteren… wat trek ik aan! De laatste tijd draag ik vaak een jurk met een dikke maillot en warmere schoenen. Het zit heerlijk en ik voel me er prettig in. En dat is natuurlijk enorm belangrijk als je gaat solliciteren. Ik zet mijn 4 favoriete sollicitatie outfits op een rij… welke vind jij het leukst?

Wil je weten waarvoor ik ga solliciteren? In een notendop: als communicatieadviseur voor een wethouder bij een gemeente. Het is een freelance klus voor 6 maanden en het sollicitatiegesprek heb ik met de wethouder zelf. Je begrijpt, ik moet dus wel een beetje goed voor de dag komen. Ik vind het vooral belangrijk om dicht bij mezelf te blijven en een outfit te kiezen die lekker zit.

Sollicititatie outfit 1: jurkje van Ana Alcazar en Geox hakken

Deze outfit vind ik prachtig, maar misschien niet helemaal “Bonnie”? Maar dat hoeft niet erg te zijn, solliciteren doe je tenslotte niet elke dag. Daar komt bij, alles zit even lekker. Het jurkje is van het merk Ana Alcazar en voelt als een tweede huid. De stof is prachtig en ik vind het leuk dat hij verschillende prints heeft en wijduitlopende mouwen.

Geen enkele vrouw is hetzelfde – dat is de geloofsovertuiging van de ontwerpsters van Ana Alcazar. Individualiteit en exclusiviteit zijn dan ook kenmerkend voor de stijl van het modelabel uit München. Soms speels en sensueel, soms rechtlijnig en extrovert, maar altijd exclusief en elegant.

Ik vind Ana Alcazar perfect voor vrolijke kantoorjurken en… sollicitatie outfits!

En wat vind je van de hakken van Geox? Wat een geinige, olieachtige kleur hebben ze he?! Ze zitten heel comfortabel en lopen erg fijn. De zool is wat dikker en van rubber wat het draagcomfort natuurlijk ook vergroot.

Sollicitatie outfit 2: maxidress met Dr. Martens

Maaam, ga je solliciteren voor toverheks ofzo?!

He verdorie, ik ben juist zo blij met mijn “maxidress” van Sissy Boy (via Wehkamp). Hij zit heerlijk en in combinatie met de Dr. Martens vind ik het eigenlijk een hele toffe outfit. Maar goed, de puber is er dus duidelijk niet van gecharmeerd…

Sollicitatie outfit 3: bloemenjurkje, bomber en gympies

Wat vind jij, kun je tegenwoordig op gympen solliciteren? Ik vind het deze outfit namelijk lekker stoer maken. En o-o-o wat zit het allemaal lekker. Het jurkje is weer van Ana Alcazar en de stof is echt fantastisch. Qua kleuren, maar ook qua materiaal. De onderkant van de jurk is gevoerd wat handig is als je loopt, dan gaat hij niet zo tussen je benen plakken.

Het bomberjasje is van Colmar en zit ook al zo heerlijk. De stof is heel glad en zacht, ik twijfel alleen of hij nou leuker open of dicht is… Open it is! Gympies zijn van Adidas.

Sollicitatie outfit 4: blousejurk met strikkraag en Timberland’s

Ook deze jurk (van Sissyboy) zit erg fijn. Alleen de strik, daar twijfel ik nog over. Maar gelukkig kan deze er heel eenvoudig vanaf en dan heb je dus een blousejurk zonder strik. Ik combineer deze outfit met zwarte Timberlands. Persoonlijk vind ik het leuk, om iets grovere schoenen onder een jurk te dragen. Hoewel hoge zwarte laarzen (de overknees?) er ook mooi onder zouden staan.

En, welke van deze 4 sollicitatie outfits  gaat het worden?

Zal ik 1, 2, 3 of 4 aantrekken…

Update: Ik kan je wel vast verklappen: de baan heb ik niet!! Tja, waar zou dat nou aan gelegen hebben. Ik weet het inmiddels wel hoor. Ze hebben uiteindelijk voor iemand gekozen met heel veel gemeentelijke ervaring. Of zou mijn outfit toch niet in de smaak zijn gevallen 😉