Zoals beloofd bij de vorige outfitpost: deze week zou ik meer jurkjes dragen. Ik heb er twee die ik kan laten zien en eentje zelfs gecombineerd met overknee laarzen! Verder een paar roze laklaarzen met blokhak en een spijker/kokerrok. Ben benieuwd wat je er van vindt…

Terug van weggeweest: de kokerrok

Ergens in de jaren ’80 droeg ik hem al: de kokerrok, maar dan met drukknopen. Mijn exemplaar was 2-zijdig te dragen met de drukknopen op m’n kont of aan de voorkant. Superonhandig, ik hoefde maar voorover te bukken of de drukknopen sprongen open en mijn achterwerk was voor Jan en Alleman zichtbaar. Fietsen met het ding aan was ook al een no-go, of ik moest het prettig vinden om met een loswapperende rok in mijn ondergoed van A naar B te trappen. De rok die ik nu draag heeft geen drukknopen maar gewone knopen zoals een jeans-item dat ook heeft, en dat is vele malen handiger. Hoewel ik ook in dit exemplaar Geisha-achtige stappen moet nemen, maar dat kan ook aan mijzelf liggen, ik stap namelijk graag lekker door.

  • grijze kokerrok: Pull & Bear (najaar/winter 2018))
  • zwart kolletje: Zara (najaar/winter 2018)
  • Zwarte veterlaarzen: zijn van Mia, gekocht bij Costa (2018) Ik draag er nog een paar extra sokken in, ik heb altijd van die enorm koude voeten 😉
Supervoordelige outfit voor een kennismaking bij designwinkel Vitra

Reizen, mode, lekker eten en natuurlijk alles op het gebieden van wonen. Ik hou er van! Vorige week bracht ik een bezoek aan de showroom van meubelfabrikant Vitra om me te oriënteren op nieuwe eetkamerstoelen. Man man wat een moois allemaal. Binnenkort kun je een update verwachten met ook nog een hele slimme shoptip. Want de designproducten van Vitra zijn niet heel goedkoop. Maar dan heb je natuurlijk ook wel gelijk iets moois te pakken, waarvan de waarde eigenlijk alleen maar hetzelfde blijft of soms zelfs meer wordt… Voor mijn Vitra bezoek hul ik mezelf – lekker tegendraads – in een enorm goed betaalbare outfit die ik (voor het grootste deel) via Zalando heb samengesteld:

  • Sweater: Opus (26,95 euro)
  • Gilet (en wat is hij lekker zacht!!): New Look (26,95)
  • Flared jeans: H&M (zomer 2018, in de sale voor 9,95)
  • Roze laklaarzen, jeetje wat vind ik ze cool: Office (26,95)
  • Gezellige sokjes: ik weet eigenlijk niet meer waar ik die vandaan heb.

En wat ligt hij toch lekker, de Ottoman Lounge Chair. #dromenmag 😉

Oranje jurkje van Driftwood & Co + de overknee laarzen

Het oranje jurkje dat ik op de foto’s draag is van het winkeltje Driftwood & Co. Afgelopen weekend vierde deze fairtrade fashionstore alweer haar 1-jarige jubileum! En shame on me, ik was er nog niet eerder geweest. Deze winkel verkoopt prachtige, fairtrade kleding, van allerlei merken maar ook van hun eigen label. En wat het bezoekje extra gezellig maakt, is dat OHIMP-fan Elles er werkt. We halen eerst een kop koffie en vervolgens geeft ze me kleuradvies. Dit jurkje is bijvoorbeeld verkrijgbaar in het grijs, zwart en (leger)groen, maar zij raadt me juist aan om voor kleur te gaan, omdat dat goed zou passen bij mijn huid en haarkleur. Ik vind het eigenlijk best een goed advies!

Een leuk detail van dit jurkje: het is gemaakt van stof dat uit de prullenbak van (fairtrade) modehuizen is “gevist”. Vervolgens heeft Driftwood & Co het opgekocht en er jurkjes van laten maken. Er zijn nu maar 30 tot 60 stuks van deze jurkjes in omloop, ik heb dus best een redelijk uniek item te pakken!

Heel spannend vind ik de combinatie met de zwarte, overknee laarzen. Geen advies van Elles, maar meer een eigen initiatief. Op Pinterest zie ik ze namelijk vaak voorbij komen en stiekem vind ik ze erg leuk. Maar goed, er kleeft toch ook wel een hoog “porno-gehalte” aan? Hoe dan ook, ze zitten fantastisch (net sokken!) en ik vind ze ontzettend fijn combineren, met allerlei jurkjes, tunieken en rokken. Wat vind jij, hot or not?

  • Jurkje: Driftwood & Co
  • Overknee laarzen: Even & Odd (54,95)
Trui-jurk met wederom de overknee laarzen
Nog zo’n item waar ik vroeger ook al fan van was, de creme trui-jurk. Destijds had mijn moeder hem voor mij gebreid en combineerde ik hem met een versleten Levi’s en hoge laarzen eroverheen. Anno 2018/2019 draag ik hem graag met de overknee stappers. Wat een fijne combinatie is dit, het kan wat mij betreft zowel in vrije tijd (zo comfortabel zit het), naar kantoor (hoewel ik nog steeds twijfel over de laarzen) als naar een feestje (wel een strand- of winterBBQ feestje, de trui is namelijk lekker warm).

  • Trui: Colmar (winterseizoen 2018)
  • Laarzen: Even & Odd (54,95)
It's time for... CHRISTMAS

Sinterklaas is inmiddels in het land en voor mij is dat – nu Mia ouder is en allang niet meer in Sinterklaas gelooft – de tijd om een beginnetje te maken met de aankleding voor kerst. De kerstsfeer vind ik toch zo fijn: kerstmuziek, cadeautjes bedenken, feestelijke outfits samenstellen. Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar een leuk en tijdloos cadeautje voor onder de boom: ik draag de laatste tijd weer een retro Casio horloge. Jaja, ook al zo eentje waar ik vroeger dol op was. Mijn 80’ies exemplaar was zilver maar nu vind ik dit Casio model in blinkend goud leuker.

Wat kun je volgende week verwachten: misschien wel de allereerste Outfitpost van een van de OHIMP lezeressen?? Wie weet, ik hou het nog even spannend 😉