Zo werkt een Teamaker (+ energy tea recept)

HandyBrew teamaker

Ken jij hem al, de HandyBrew Teamaker? Door deze zetmethode worden de ingrediënten voor je thee volledig in water ondergedompeld en krijgen zo de vrijheid om al hun aroma’s af te geven. Van Simon Lévelt mag OHIMP twee exemplaren weggeven!

Groot fan ben ik van deze teamaker. Inmiddels heb ik een exemplaar op kantoor staan, in ons strandhuisje en thuis op het aanrecht. En het werkt zo makkelijk! Aan de hand van het recept van mijn favoriete energy tea laat ik je zien hoe het werkt.

Recept energy tea

Deze thee zet ik vaak ’s morgens, om de dag lekker gezond en energiek te beginnen:

 • 1 tl groene thee – ik vind de zgn. Dragonwell groene thee erg lekker. Helemaal niet bitter en ook nog met een mooi verhaal. Dat groene thee gezond is, dat wist je vast al. Maar hier heb ik uitgebreid beschreven waarom precies.
 • 3 plakjes gember – hoeveel je doet is een kwestie van smaak. Houd je van pittig? Dan doe je er wat meer.
 • 1 schijfje citroen
 • een paar blaadjes verse munt

ingrediënten energy tea

Alle ingrediënten doe ik in de HandyBrew Teamaker en overgiet ik met kokend water uit de Quooker.

energy tea met teamaker

Dan laat ik het even trekken. Doordat de ingrediënten niet opgepropt in een thee- ei of -zakje zitten komen de smaken extra goed tot hun recht. Dit noem je de “Direct Immersion Brewing Method”. Het ziet er nog mooi uit ook, vind je niet?

theefilter

Na ongeveer 10 minuten plaats ik de teamaker op mijn glas en uit de onderkant van de teamaker komt vervolgens mijn vers gefilterde energy tea tevoorschijn. Handig! Het werkt eigenlijk net als een ouderwets koffiefilter.

Goed om te weten:

 1. Met de ingrediënten kun je natuurlijk naar hartelust variëren. Vervang de gember bijvoorbeeld eens door kurkuma of voeg wat kardemom zaadjes toe. Deze verse thee met kardemom en tijm vind ik ook zo lekker.
 2. De HandyBrew Teamaker is volledig BPA vrij dus je kunt er zeker van zijn dat deze veilig en gezond is.
 3. Deze energy tea kun je zeker wel 3 keer opnieuw opschenken.
 4. Van de thee kun je heel gemakkelijk ijsthee maken. Kwestie van laten afkoelen en ijsblokjes erbij.

thee zetten met theefilter - teamaker

Deze winactie is afgelopen

Winnen: 2x een HandyBrew Teamaker

Van Simon Lévelt* mag ik 2 Teamakers (t.w.v. 29,95) weggeven. Meedoen is heel makkelijk: laat in een reactie onder deze blog weten wat jouw favoriete thee is en… wie weet. Tip: kijk eens bij deze grote keus aan groene theesoorten die je als basis voor jouw thee kunt gebruiken.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je de Facebookpagina van OHIMP wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

theerecept met gember en citroen

*de koffie- en theewinkel die al 200 jaar bestaat en garant staat voor de lekkerste koffie en thee, van de allerbeste kwaliteit.
110 thoughts on “Zo werkt een Teamaker (+ energy tea recept)

 1. Anna

  Ik ben zelf heel erg van de vruchten thee met name de rode vruchten, maar deze smaken wil ik zeker eens gaan uitproberen! Facebook: An Na

  Reply
 2. Corrie Wensink

  Ik hou van aparte thee soorten. Zeker als het iets toevoegt voor de gezondheid. En dan die theemaker, een lust voor het oog. Deze theepot hoeft niet na gebruik de kast in en mag erbij blijven staan.

  Reply
 3. Fleur

  Kamille of citroen/gember 🙂 🙂 Oh en verveine zou ik ook wel willen proberen in deze Teamaker ✔️

  Reply
 4. Marian zw

  Een jasmijnthee vind ik heerlijk na het eten. En s avonds drink ik het liefste een kruidenthee met mint en kaneel

  Reply
 5. Liesbrth

  Wat een prachtige en bovendien prachtige theepot!
  Lindenbloesem drink ik graag maar vooral verse gemberthee.

  Reply
 6. Ellen

  Wat een gave theemaker zeg, leuk! Wat grappig is.. ik studeer Chinese geneeskunde! Wist je dat, even los van de gezonde kenmerken van groene thee (wat allemaal westerse visie is) dat deze thee je Yin potje uitdroogt en dat je er beter niet te veel van kunt drinken als je Yin zwak is! Slaapproblemen, onrust, koude gevoelens o.a. kunnen dan het gevolg zijn of ze kunnen verergeren.. Gember brengt hitte in het lichaam en is dus ook niet per definitie geschikt voor iedereen, bij opvliegers bijvoorbeeld.. niet doen! Sinds ik die studiedag heb gehad kan ik niet meer normaal (wat is normaal) naar eten en drinken kijken. Ik zou deze geweldige theemaker graag winnen om eens te experimenteren wat een voor mij goede TCMproof thee zou zijn_/|\_

  Reply
 7. Anja Huizinga

  Mijn favoriet zijn vruchtenthee en venkelthee. Ik zou deze heel graag winnen voor mijn benefiet voor KiKa op 21 mei voor de veiling. Ik koop hem dan zelf wel bij SL want hij is prachtig!

  Reply
 8. Linda

  Mijn favoriet (en ook van Levelt) is de biologische earl grey thee. Tegen die smaak kan geen supermarkt theezakje earl grey op!

  Reply
 9. cbdkl

  Groene thee met citroen, limoen en/of citroengras vindt ik heerlijk. Maar er zijn ook wel andere lekker combi’s te maken. Doe graag mee voor zo’n gave theemaker.

  Reply
 10. Wanda Berg

  Wauw wat een heerlijke kans ben een echte thee lover en zou dit heel graag willen winnen wie nou niet, mijn favoriete thee is zelfgemaakte thee van groene thee met verse munt en limoen erdoor een echte aanrader met een heerlijk verrassende smaak 🙂 Fijne zondag nog liefs wanda

  Reply
 11. gea

  Heerlijk!
  Ik ken dit niet, echt iets voor mij
  Ik gebruik vaak marokaanse munt uit mijn tuin en voeg lavendel toe
  Groene thee-jasmijn vind ik ook heerlijk
  Fruit doe ik ook wel…..
  Vele variaties mogelijk; is maar net hoe is mijn dag

  Reply
 12. chucky1012

  Wat een super leuke actie en ik als theeleut doe hee graag mee.
  Mijn favoriete thee is Jasmijn Chung Hao omdat die heerlijk fris is.
  Ook drink ik graag meidoorn- en Hibiscusthee.

  Fb.: Ike Hassankhan

  Twitter: @chucky1012

  Xoxo

  Reply
 13. Gonny

  De èchte Jasmijn thee uit China!!! Alleen al voor de geur. Zo heerlijk. En fijne rustgever voor je maag!
  Ik voogd dit en mooi systeem en maak graag kans.
  Kunnen mijn jasmijnblaadjes voortaan fijn ronddwarrelen.

  Reply
 14. Esther de Hoog

  Green-Tea met steranijs, erg verslingerd aan. Op deze manier de thee zetten zal de smaak versterken en intensiveren☺️

  Reply
 15. Wendy

  Als basis thee kies is ik van een sencha. Daarnaas wissel ik af met kaneelstokjes en steranijs in de winter en citroen en gember in de zomer.

  Reply
 16. Ling Choi

  Ik ben een theeliefhebber en drink graag chrysanthemum thee. Dat is hier niet zo bekend maar wel in Azie.

  Reply
 17. Sylvia

  Verse rooibosthee, heerlijk! Maar ken nog zo veel (verse) theeën niet en vind het heerlijk om nieuwe te ontdekken!

  Reply
 18. Nadine

  Leuk! Ik doe mee!
  Ik ben gek op verse muntthee! Met een beetje honing natuurlijk.

  Reply
 19. m.van klaveren

  ahhh ik vind al jullie thee geweldig en wat een kans zeg en ga zeker ook voor de verse thee soorten dat mijn kinderen roepen drink je nou gras en hooi hahahaha maar ook de rooibos thee is fantastisch en inmiddels vinden mijn kinderen jullie thee ook fantastisch en krijg ik het vast weer voor moederdag ahahahah

  Reply
 20. Bets

  Geweldig echt super leuke heerlijke actie is dit, Mijn favoriete thee is de Sencha Classic. Heb deze lekkere thee een keer uitgeprobeerd en vond het echt heerlijk smaken.

  Reply
 21. Annemarie

  Mijn favoriet is toch jasmijn thee, zeker bij mijn pittige avond eten! En nooit gehoord van deze tea maker maar nu wil ik er zeker een!

  Reply
 22. Petra Kr

  wat heerlijk, ik maak heel graag een kansje en zou denk ik als basis de moederdagthee gebruiken, hij klinkt heerlijk en ziet er ook superaantrekkelijk uit door de rozenblaadjes. Ook spreek de Nepal Green himalayan Pine mij heel erg aan….Natuurlijk heb ik ook de post op Facebook gedeeld, de fotos zijn zo leuk bij deze post..
  fingers crossed…groetjes Petra

  Reply
 23. Sandra

  Theemuts is op zoek naar pot om haar lichtje aan te steken 😉 Hou je van munt en jasmijn, dan ben ik naar jou op zoek…. alleen serieuze gegadigden….

  Reply
 24. cindy creatief

  Oh voor deze theeleut die Munt thee met Jasmijn een ideale thee combinatie vind, vind de combinatie van deze pot in haar huisje met deze thee er in de beste

  Reply
 25. Mel81

  Mijn favoriete thee is green thea aloe vera van Simon Levelt, lekker fris, met een zacht zoete smaak. Heerlijk om de dag mee te starten 😉

  Reply
 26. WNijssen

  Super mooie actie voor een echte theeleut zoals ik ben! Ik drink elke dag 2 tot 3 glazen thee, groene of gemberthee. Ik loot onwijs graag mee,fingers crossed!!

  Reply
 27. Anita Diepeveen

  Oh wat leuk om zelf je eigenthee te maken.
  Ik hou er wel van om smaken uit te proberen
  Ik twijfel tussen de Moederdagthee en de Jasmijn Chung Hao
  Ik krijg er gewoon zin in 😉

  Reply
 28. cobi

  Bij ons is rozenblaadjesthee erg favoriet. zelfs mijn 8 jaar oude zoon is er gek op

  Reply
 29. Angela

  Wat een prachtig thee systeem. Zo neem je nog lekker een extra kopje Mijn favoriet is muntthee en rooibos. Mijn zoon drinkt het liefste zoethout.

  Reply
 30. Nanda

  Ik ken HandyBrew Theamakers nog niet. Maar daarvoor is het nog niet te laat.
  Wel ken ik de winkels van Simon Levelt. Ze hebben heerlijke thee en koffie smaken. Heb er nog enkele van in de kast staan. Mijn favoriet is bosvruchten en kamille thee. Daar wordt ik zo r u s t i g van.
  Helaas heb ik geen facebook. Dus LIKE ik je hier. Iedereen die dat leest , weet het.
  Succes met je actie, echt top.

  Reply
 31. Lesley Ann

  Ohhh wat handig, echt iets voor ons, wanneer de griep weer komt opduiken, maak ik altijd een thee van citroen, munt, gember en honing, of een lekker potje kurkuma thee super gezond! Wanne have!

  Reply
  1. Remon

   Ik heb laats de Zaanse Muntthee gedronken, die is LEKKER!!! Normaal haalde ik muntthee uit de supermarkt, maar tegenwoordig bestel ik de Zaanse Muntthee gewoon online.

   Reply
 32. Sanne

  Ik ben gek op munt thee vooral het liefste nog gecombineerd met sinaasappel of limoen smaak

  Reply
 33. inge

  Met deze fijne Simon Lévelt Teamaker word ik echt in het zonnetje gezet
  en beleef ik veel heerlijke drinkpret.
  Weet je wat ik dan als eerste maak?
  Simon Lévelt Lemongrass Green want die valt bij iedereen in de smaak!

  Reply
 34. Moneysavingz

  Sencha Theïnevrij is mijn favoriet. Als theeleut is al die theïne niet zo goed voor je. Thee zonder Theïne is de perfecte oplossing!

  Reply
 35. Frederieke

  Leuke actie! Ik hou zelf altijd heel erg van verse munt en citroen thee! Dus die ga ik zeker maken als ik win!

  Reply
 36. Loes G

  Oeh, ik vind de King of Ti Kuan Yin heerlijk! Zeker een aanrader bij het avondeten of een kaasplankje!

  Reply
 37. Karin Noordzij

  Ik ben verslaafd geweest aan Amandel / Cichorei thee. Deze werd uit de handel gehaald en ik heb nooit meer zulke lekkere thee gedronken.

  Reply
 38. Jelmar

  Gister druk aan het brandnetel plukken geweest om eigen thee mee te maken. Wat is er nou mooier om dat ook in een handige teamaker te zetten. Mn favoriete thee is lavendel framboos!

  Reply
 39. Michael noo

  De mijne is groene thee! Dit apparaat zou hier veel gebruikt worden in huis ook door mijn vriendin die echt een thee verslaafde is

  Reply
 40. Chantal Bentveld

  Ik ben vooral van de zoete theesoorten. Van alle soorten is de rozenthee wel m’n favoriet. Die kan ik de hele dag door wel drinken.
  Op een koude winteravond met een deken bij de open haard drink ik het liefst Vuurvonk.

  Reply
 41. Marielle

  Wat een leuke actie! Ik drink geen koffie, maar wel graag thee. Ik houd erg van verse munt thee, groene thee met citroen en kaneel, verse gemberthee, brandnetel thee en er zijn nog zoveel combinaties te bedenken en uit te proberen 🙂
  En wat ik ook heel lekker vind is honingbosthee. Dat lijkt wat op rooibosthee, maar ik vind het wat zachter en zoeter van smaak, heerlijk!

  Reply
 42. Miriam

  Ik heb een aantal favorieten. Gember met citroen en zoethout. Een infusie van koffiebessen. Verse tijm met munt en citroen. Of een lekkere groene thee met citroen.

  Reply
 43. Jarinka

  Mijn grote favoriet is de Jangwon sencha van Simon Levelt. Heerlijk verfrissend en subtiel van smaak.

  Reply
 44. Linda Rampen

  Mijn absolute favoriet is de “Huang Da Cha Yellow Tips”!
  Een heerlijke gele thee. (helaas in Nederland nog niet zo bekend 🙂
  Ook een erg goede tussenstap als je van de smaakjes thee over wilt stappen naar groene thee!

  Reply
 45. Melissa

  Wat een superprijs. Ik ben dol op jasmijnthee. Sinds kort gebruik ik dragon pearls en drink ik de thee uit gaiwan kopjes. Ik ben super benieuwd hoe deze thee smaakt

  Reply
 46. Maaike

  Ik doe graag mee als thee verslaafde! Mijn favoriete smaak is een echte kerstmis thee! Lekker met kaneel en appeltaart smaak…

  Reply
 47. Charlotte

  Die theelepel zelf om het pakje dicht te houden is ook super handig! Dat kende ik nog niet!

  Mijn favoriet is de King of Jasmine thee! 🙂

  Reply
 48. Csilla

  Oeh bij mijn vriend heb ik nog geen theepot, dus dit zou heel handig zijn. Ik ben gek op de Lychee Love van Simon Levelt. Ik wissel hem wel graag af met Jasmijn of een Earl Grey.

  Reply
 49. Nicolle

  OOH thee heerlijk. Het liefst wissel ik veel smaakjes af, maar een klassieker die ik altijd lekker vind is toch wel Earl Grey. MMMM. Warm of Icetea, vind ik beide heel lekker. Als het maar zelf gezet is.

  Reply
 50. Nancy van Heck

  Lijkt mij wel fijn ik ben een grote thee drinker ik hou erg veel van groende thee, mint thee, citroen thee en Jasmijn thee.

  Reply
 51. Anneliese de Waal

  Ik hou erg van thee, ik drink de hele dag thee, ik hou erg van Groene Thee, ik drink deze altijd van Pickwick, de groene thee.

  Heel erg mooie prijs !! 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese

  Reply
 52. Ymkje B

  Wat een mooie fijne teamaker! De Chinese Jasmijn, biologisch natuurlijk, is echt mijn favoriet.

  Reply
 53. Sophia Grootjans

  Ik vind Earl Grey en Lady Grey de lekkerste thee smaken. Maar een winterthee of kaneelthee vind ik ook erg lekker

  Reply
 54. Marjo

  Gemberthee! Absoluut. Koop elke week op de markt een vers zakje waarvan ik plakjes snijd. Extra lekker met citroen en honing <3

  Reply
 55. Nathalie

  Hoi hoi,

  Leuke actie! Ik ben een echte theeleut en ben vooral verslingerd aan verse muntthee. Zo ben ik onlangs speciaal een muntplant gaan kopen om verse muntthee te kunnen drinken wanneer ik maar wil en deze staat nu te schitteren in mijn verder nog vrij lege tuintje. Kan je nagaan wat een theeleut ik ben… Verder drink ik vooral graag de gewone zwarte English Breakfast thee en Darjeeling thee, een heerlijke, ietwat kruidige Indische blend. En liefst allemaal flink gezoet met lekkere honing. De handyBrew Teamaker zou hier in mijn keuken dus zeker een ereplaatsje krijgen!
  Fingers crossed!

  Reply
 56. Larissa

  Holy moly! No joke van een cadeau zou dit zijn.
  Mijn favoriete thee -en ik drink er maar liefst 6 koppen van per dag- is de Hemp Tea van Dutch Harvest. Heerlijk!

  Reply
 57. nicki

  Wat een leuke actie is dit! Ik drink enkel losse thee, en vind het leuk om thee van de seizoenen te drinken! Lentethee, sinterklaasthee, Holy Nights thee…ik heb zowat alles al geprobeerd.
  Maar een kopje thee met verse munt uit de tuin blijft ook elke keer weer heerlijk!

  Reply
 58. Yvon

  Verse munt, venkel en citroen …. mmmmm Een nadeel vind ik de ‘stukjes’ in mijn thee, dus ik zeef en zeef en zeef en dan ga ik genieten.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring