Laatst was ik aan het lunchen bij Blender in Haarlem en daar maken ze zelf hun lijnzaadcrackers. Hoe? Kinderlijk eenvoudig, gewoon met wat zaden, water en een magnetron of oven. Ik neem de proef op de som en ga het thuis direct zelf proberen.
Maar eerst over het zaadje zelf. De naam zegt het ook eigenlijk al: lijnzaad, het helpt mensen bij het verliezen van gewicht. Het zaadje werkt ook goed bij een moeilijke stoelgang en zit verder vol met…. plantenslijmen. Wat! Hoor ik je denken. Maar maak je niet druk, hier merk je natuurlijk niets van en bovendien helpt plantenslijm bij het gezond houden van al je spijsverteringsorganen.
Hoe maak je plantenslijm lijnzaadcrackers:
Je hebt nodig voor 1 cracker:
3 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel overige zaad (ik gebruik een mix van pompoen- en zonnebloemzaad)
3 eetlepels water
snufje zout (ik vind Himalaya zout erg lekker)
Werkwijze
- Meng alle zaden, pitten, het zout en het water goed door elkaar in een kom.
- Laat dit een half uur staan totdat al het vocht is opgenomen door de zaden en pitten.
- Verdeel het zaden en pitten mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat of magnetronschaal.
- Leg nu een extra vel bakpapier op het mengsel en druk het goed met je handen aan.
- Het bovenste vel bakpapier mag nu verwijderd worden.
- Plaats het in de magnetron (800W, 3 minuten) of oven (180 graden, 25 minuten).
Tip: smaakt super met een plakje kaas of humus.
Ga jij ook lijnzaadcrackers maken? Heb je nog tips of suggesties? Let me know 🙂
Recent Comments