Bon ik heb een leuk idee! Laten we naar Timboektoe fietsen vanmiddag! Timboektoe ken ik als een ver oord ergens in Afrika. Maar de Timboektoe die Judith bedoelt is een coole strandtent in Wijk aan Zee. Coole strandtent? Daar ben ik altijd wel voor te porren. Leuk, laten we het doen!

Jonathan van Timboektoe vind het ook een goed idee en nodigt ons uit voor een lekkere lunch. Bart van de Groene Tweewieler doet ook graag mee en leent ons zijn mooiste E-bikes.


Timboektoe, we komen er aan!

Judith gilt het uit van de pret, wat gaan we hard!! Ik heb laatst in Südtirol al een E-bike uitgeprobeerd dus weet hoe het voelt. Het fietst heerlijk, vooral op lange afstanden en bij heuvelachtig landschap. Het weer werkt ook goed mee, het zonnetje schijnt af en toe lekker door de wolken heen.

Het is 12.30 uur en om 13 uur hebben we afgesproken bij Timboektoe. Moet te doen zijn??


– Juud, jij weet de weg toch?
– Eh nee, ik dacht dat jij dat wist?

Op gevoel dan maar. Wat we wel weten is dat we over de sluizen bij IJmuiden moeten.


– IJmuiden is nog best groot hè, zo op de fiets.
– Wat zeg je, ik versta je niet! 

Tja dat heb je op zo’n rappe E-bike…

Industry meets nature

Daar zijn de sluizen van IJmuiden, een van mijn favoriete plekjes in Nederland. Schoorstenen roken en hommels zoemen vrolijk rond.


– Naar links of naar rechts?
– Laten we links doen…
– Gaan we echt wel goed?
– Vast wel…


– Moeten we anders Google Maps even checken?
– Misschien wel een goed idee.
– O nee, het is nog een uur fietsen!!
– Ook op ebikes?

Van Haarlem Noord, door Bloemendaal, langs Santpoort, met een stukje Velserbroek, kriskras door IJmuiden, daarna Velsen, met een toefje Beverwijk, via Wijk aan Zee en daar is dan Velsen-Noord!

2 uur later… We zijn er!!!

Wat is het leuk hier bij Timboektoe, moet je kijken:

Jonathan moet er om lachen.

Ik heb deze fout ook eens gemaakt, wat een takkeneind fietsen hè?! Maar er gaat ook een pontje, wisten jullie dat niet? En dan is het maar een half uurtje fietsen. Het pontje gaat alleen wel al om… 15.35 uur!!!

We ploffen neer en vergeten voor een uurtje de tijd.


Het eten bij Timboektoe

Bij Timboektoe is het eten zoveel mogelijk biologisch. En heb je een allergie, dan wordt er creatief, terplekke een oplossing bedacht.

De biefstuk komt van Lindehoff, daar waar Loetje ook z’n eerlijke vlees vandaan haalt. De garnalen zijn dagvers en oer-Hollands, net als de makreel-mousse op Judith haar sandwich. Lekker, een Vedett erbij.


Het interieur vind ik geweldig. Een paar steekwoorden: Retro, surf, warm, gezellig en… singer-songwriter? Het zou me niets verbazen als we Jack Johnson tegen het lijf lopen.

Een uurtje is natuurlijk veel te kort, maar terugkomen kan altijd nog. Timboektoe is ook in de winter open, op vrijdag, zaterdag en zondag. Ik zie het wel voor me; eerst uitwaaien op de pier en vervolgens (bio) snert bij Jonathan.

Strandpaviljoen Timboektoe [map id=”10″]
Reyndersweg 1
1951 LA Velsen Noord

De vlag hijsen

De veerboot komt 4 keer per dag. Handig voor de volgende keer! Om de veerboot te laten weten dat er passagiers staan te wachten moet de vlag gehesen worden.

– Mag ik Juud? 
– Jij mag…

Op het pontje heb ik eerder gezeten, het is de Koningin Emma, waar Mia, mijn moeder en ik al eens een superspannend tochtje op hebben gemaakt!! (Lees maar…)

Timboektoe, we’ll be back!

Moe… Maar voldaan. 

Al met al zijn we om 17 uur weer terug. En wat zegt de teller… we hebben 42 kilometer afgelegd!!

Wat E-bike weetjes:

– Allang niet meer alleen voor de oudjes.

– Ideaal voor “forensen”.

– Bakfiets E-bike? Deze is supermooi, de Stella. 

– Moeders met kids worden blij van deze E-bikes, compleet in mom-style.

– E-bike kopen/proberen/meer weten? Check Bart