Van de week heb ik toch weer zo een fijn kookboek bezorgd gekregen: Made in India van Meera Sodha. Ik heb er gelijk een lekker (en makkelijk te bereiden) groentesoep recept uit gemaakt. Nieuwsgierig?

Ik ben er niet eerder geweest, in India, maar Indiaas eten vind ik verrukkelijk! Ik heb het makkelijkste recept in dit boek – geroosterde kikkererwten – direct klaargemaakt en ‘s avonds gegeten bij een heerlijk vegetarisch groentesoep recept.  

Recept voor geroosterde kikkererwten:

  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 el raapzaad olie (gewoon te koop bij de supermarkt)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • tl zeezout
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl koriander poeder

Bereiding geroosterde kikkererwten:

  • Giet de kikkererwten af en spoel ze na met koud water.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door tot alle kikkererwten een laagje hebben.
  • Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat.
  • En laat ze roosteren in een voorverwamde oven op 200 graden voor 30 tot 40 minuten. Om de 10 minuten even aan de bakplaat schudden zodat de kikkererwten niet aanbranden.
  • Bij mij waren de kikkererwten na 30 minuten nog niet helemaal hard dus ik heb ze iets langer gedaan. Ik merk wel na een paar keer dat het roosteren na 30 minuten erg hard gaat, dus goed in de gaten houden.

Voor het groentesoep recept heb je nodig:

  • 4 winterpenen of 8 grote wortelen
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water
  • ter garnering: wat takjes verse koriander

groentesoep recept voor de slowcooker

Zo makkelijk kan het zijn, een recept voor groentesoep

De Slowcooker, mijn steun en toeverlaat in drukke tijden. Chop chop ik hak en snijd alle ingrediënten ‘s morgen even snel in grove stukken, doe de hele zwik bij elkaar in de Slowcooker en ‘s avonds kom ik thuis in een heerlijk geurende keuken en kan ik zo goed als direct aanschuiven.

Zo ging het ook bij deze soep:

  • Snijd alle ingrediënten in stukken.
  • Doe 1 liter water in de Slowcooker of als je die niet hebt, in een soeppan.
  • Voeg de bouillonblokjes toe.
  • Doe alle groentes erbij.
  • In de Slowcooker laat je alles koken op stand low voor 6 uur.
  • In de reguliere pan zou ik er ook 30 tot 60 minuten voor uittrekken.
  • Vervolgens maak je er met de staafmixer een gladde soep van.
  • Breng eventueel nog extra op smaak.
  • Doe de soep in een kom en garneer met de geroosterde kikkererwten en koriander.


Over het boek Made in India

Het boek Made in India is hier te koop bij Bol.com.
Mocht je interesse hebben in de Slowcooker, deze van het merk Crockpot is erg fijn.
En wil je meer weten over koken met de Slowcooker, ik heb er hier een blog over geschreven.