Op het moment van schrijven is het hier in San Francisco 01.00 uur. In Nederland is het 10.00 uur en is dag in volle gang. Die biologische klok van mij moet nog even wennen… Ik maak er het beste van: bij deze mijn eerst 8 uur in San Francisco in vogelvlucht.

De reis viel me alleszins mee. 10.5 uur vliegen heb ik volgemaakt met 3 films, eten en slapen.

Op het vliegveld zelf was het wel even balen. Een speciaal opgeleide hond bespeurde bij mij, terwijl ik op mijn bagage stond te wachten, een paar overgebleven stukjes komkommer. Voor straf mocht ik aansluiten in een megalange rij met mensen die zogenaamd allemaal als verdacht bestempeld werden. Kostte me een uur.

Ik was het echter al snel vergeten, toen ik niet veel later in mijn rental car, een mega Jeep, wegreed. Vrrrrroem! San Francisco, here I come!!

Smile Cars

Het is inmiddels 14.30 uur in San Francisco als ik bij mijn hotel aankom, in mijn beleving kan een ritje naar het centrum dus nog makkelijk.

I strongly recommend you travelling by BART.” vertelt de hotelreceptionist me.

Bummer, heb je eindelijk een Jeep… Maar hij heeft gelijk, BART is de metro hier en zo eenvoudig, dat ik het zelfs snap.

BART schedule

Ik heb zin in zeelucht dus besluit vandaag de pieren te gaan bezoeken. Als eerste kom ik bij Market, een overdekte marktplaats net zoals Amsterdam en Rotterdam dat ook kennen. Slaapdronken bestel ik ergens 2 grote cappuccino’s, ik moet volhouden!

view on San Francisco from pier 7

Het uitzicht als ik aan de achterkant buiten kom maakt me klaarwakker. Mooi!!

Pier 7

Ik loop een uur langs de kades en pieren te slenteren, drink in een mooi café een heerlijke Californian white wine, shop een I love San Francisco shirt voor Mia en Sanne, kan me niet inhouden bij een The North Face monstersale en neem – on the road – nog een lekkere witte wijn.

view on San Francisco from pier 7

Bij Pier 39 is het hysterisch druk. Het voelt als het Disneyland van San Francisco.

krab in San Francisco
Pier 39
Kijk, hier in de verte zie je Alcatraz, daar ga ik morgen ook heen. Ongelofelijk dat het er nu zo’n commerciële kermis is terwijl het vroeger een koude en serieuze bedoening was.

view on Alcatraz

Als laatste kom ik bij Fisherman’s Wharf en zie ik een glimp van de Golden Gate Bridge (daar rechts achterin). Leuk, daar ga ik morgenochtend overheen fietsen! De zeeleeuwen zijn typerend voor de Fisherman’s Wharf, die zie je ook liggen toch?

Fisherman's Wharf

Zo, nu ga ik slapen 🙂

Wat ik verder schreef over mijn San Francisco belevenissen: