koriander gezond

Als ik Bonnie mag geloven, heb ik van haar een koriander-junk gemaakt. Het zou goed kunnen, ik ben stapelgek op koriander. Maar is koriander gezond? Jazeker, en niet alleen dat…  je wordt er zelfs heel erg blij van! Let op:

Ik denk zomaar dat er bij mij thuis minstens één keer per week koriander op tafel staat. Ik gooi het door de soep, curry’s, chili en salades. Nu ik me er in heb verdiept weet ik hoe het komt. Koriander is het ‘kruid van blijdschap’!

Kruid van blijdschap?

Ik word echt blij van de smaak van koriander. Of tenminste, dat dacht ik altijd. Maar het is niet alleen de smaak. Koriander is een wonderplantje. Het werkt opwekkend, ontspannend en rustgevend en kan zelfs helpen bij slapeloosheid. Het kruid wordt al duizenden eeuwen gebruikt . De Romeinen verwerkten het in liefdesdrankjes en de Grieken gebruikten het als afrodisiacum. Zou ik het daarom zo lekker vinden?

koriander gezond - OHIMP

Een blije maag, huid en nog veel meer!

Ok, koriander is dus opwekkend, maar dit multitaskende kruid kan nog veel meer! Koriander is gezond, echt. Het plantje is goed voor:

  • De spijsvertering
  • Het afvoeren van vetstoffen
  • De huid, bijvoorbeeld als je last hebt van acne of een onzuivere huid
  • De spieren en gewrichten, bijvoorbeeld bij artritis of ontstekingen

Voor je huid en spieren en gewrichten kun je korianderolie gebruiken, dat is online goed verkrijgbaar. Of je maakt gewoon zelf een papje.

Tip: Koriander (blad en steel) uit de blender met een snufje kurkuma schijnt wonderen te doen tegen puistjes.

Wil je langer plezier hebben van je korianderplantje? Luister dan naar Greg the Gardener, in dit ook erg blije filmpje. Volgens mij heeft Greg al een flinke dosis koriander gehad.

 

Recepten met koriander

  • Een vega-, glutenvrije zoete aardappelsoep en het recept maak je heel eenvoudig.
  • Maar deze soep met geroosterde kikkererwten en koriander is ook heerlijk.