O nee, ik heb geen spinazie gekocht. Kan ik dan wel de “zoete aardappelsoep met rode linzen en meer” gaan maken? Vast wel, maar ik besluit toch even de fiets te pakken om een zak verse spinazie te halen. En daar heb ik geen spijt van!

Het recept voor deze heerlijke soep heb ik uit het boek Vegan Delight. Een superboek voor mensen die willen detoxen en gluten- en/of lactosevrij eten. Het boek is hier te koop bij Bol.com en hier schreef ik er al eerder over.

Jaja, het recept voor deze zoete aardappelsoep is dus: vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij en past goed in een detoxplan. Ook niet onbelangrijk: het is een recept dat je in een handomdraai klaar hebt, lekker makkelijk.

Ingrediënten zoete aardappelsoep:

 • 350 g rode linzen
 • 1 grote zoete aardappel, geschild
 • 6 trostomaten
 • 4 bleekselderijstengels
 • 2 sjalotten, gepeld
 • 4 tenen knoflook, gepeld
 • 250 g verse spinazie
 • 1 eetl. kokosolie
 • bosje koriander, fijngehakt
 • 1 theel. kurkuma
 • 1,5 liter groentebouillon
 • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Was de rode linzen. Was de trostomaten en de bleekselderij en snijd in stukjes. Snijd de zoete aardappel, sjalotten en knoflook fijn. Was de spinazie.
Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de sjalotten en knoflook. Voeg de bleekselderij, koriander en alle overige kruiden toe. Doe dan de rode linzen, trostomaten, zoete aardappel en de groentebouillon on de pan. Laat ongeveer 30 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Voeg eventueel nog wat water toe. Doe tot slot de spinazie in de soep, roer goed door en serveer direct.

Zoete aardappelen zijn gezond!

En ook nog eens heel lekker. Daarom kook ik er graag mee. Wil je meer over de gezondheid van de zoete aardappel lezen? Ik heb er hier een artikel over geschreven.

De winactie van het boek Vegan Delight!

Van de week kondigde ik het al aan: de komende weken ga ik jullie lekker maken met een aantal recepten uit dit boek. Welke dat zijn? Dat laat ik aan jullie over:

 • een ontbijt van geweekte zonnebloempitten met appel en abrikoos?
 • mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras?
 • een havermoutontbijt met vijg?
 • broccoli couscous met dadels?
 • curry van courgette, pompoen en kokos?
 • zoete aardappelsoep met spinazie, rode linzen en meer? – check!! 
 • gezonde chocolademousse?
 • een fudge van pecannoten?

Vertel mij in een reactie onder deze blog of deze blog (meerdere keren meedoen mag :)) welke recepten jullie graag op OHIMP terug willen zien, onder alle inzenders verloot ik 3 x het Vegan Delight boek.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

vegan delight - OHIMP