Weekend DIY boek

“Je hebt een huis vol tuttemerul”. Het zijn de woorden van mijn moeder en ze bedoelt dat het nogal volloopt met overbodige rommel bij ons thuis. In haar ogen overbodig dan he! Ik hou van al mijn DIY knutselprojectjes.

DIY boek voor een jaar lang knutselen

Waar mijn moeder naar verwijst zijn bijvoorbeeld mijn DIY lampje, gemaakt van een gevonden tak, gegoten in beton. Of die kaarsenstandaard van koperen buisjes uit de bouwmarkt. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Geen wonder dat ik het WEEKEND DIY boek van Uitgeverij Snor niet lang kon laten liggen. Een knutsel boek met voor ieder weekend van het jaar een projectje, smullen!

De maker en bedenker van het boek is trouwens Yvonne Eijkenduin van Yvestown, een goede “blogvriendin” van OHIMP.

DIY lampje en kandelaar

 

Ik kan best haken, toch?

Enthousiast blader ik door het boek, vol leuke foto’s en duidelijke beschrijvingen. Waar te beginnen? Ik val vooral voor de leuke haakwerkjes. Beetje tuttig misschien, maar ik hou ervan. En ik kan haken, toch? De basis had ik nog best goed te pakken, dus meteen een project voor gevorderden: bloemen haken voor zo’n leuke bloemenslinger. Kiki is bijna jarig en de servettenslinger heeft de laatste verjaardag niet overleefd. Hoogste tijd voor iets nieuws!Haaktermen

 

Frustratie!

Helaas, ik kan dus helemaal niet zo goed haken. Ik denk serieus dat er minstens 10 half-afgemaakte zwaar misvormde bloemen in de prullenbak zijn beland. Het huis was te klein. Er werd gevloekt en gezucht, man en kinderen moesten het ontgelden. Het lukte me niet om die *%# bloemen in elkaar te haken. En opgeven is natuurlijk geen optie. Om mijn frustratie even te vergeten heb ik tussendoor, volgens de instructies uit het boek, een glazen potje omgehaakt (ja, dat lukte wel!) en een hanger voor een bloempotje geknoopt.

gehaakte potjes en geknoopte hangers

Verslavend DIY haakwerkje

Ik had duidelijk meer dan één weekend nodig voor de bloem, maar toen het eenmaal was gelukt ben ik losgegaan. Weer tot verdriet van mijn huisgenoten. Avonden achter elkaar hakend op de bank als een oud omaatje, voor niemand bereikbaar. Ik ben verslaafd! De slinger voor Kiki is af. Maar het einde van mijn verslaving is nog niet in zicht. Een extra slinger kan nooit kwaad tenslotte. Nummer twee is in de maak.

gehaakte potjes en geknoopte hangers

More DIY to come!

Aan dat slingerhaken komt heus wel een eind. Al is het maar omdat er nog wat projectjes uit het WEEKEND DIY BOEK op mijn lijstje staan. De vooraadpotjes met dierfiguren, de gekleurde glazen en natuurlijk die vrolijke ananasstempel! En dan met de Pasen toch weer haken. Die eiermutsjes zijn te leuk!

nog meer DIY projecten

Win een jaar lang DIY

Ook zin gekregen om aan de slag te gaan? Het WEEKEND DIY boek is hier te koop op bol.com.

En OHIMP mag twee WEEKEND DIY boeken weggeven. Meedoen is op eigen risico, het gevaar op DIY verslaving is aanwezig. Durf je het toch aan? Laat dan hieronder in een reactie weten wat voor DIY uitdaging jij aan zou willen gaan. De winnaars krijgen over ongeveer 3 weken bericht.

Ik vind het natuurlijk ook erg leuk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!