Thee is lekker, thee is gezellig en thee is verwarmend. Vind je niet? Ik heb een favoriet online theewinkeltje – Thee van Sander – en daar worden alleen maar supergezonde theetjes verkocht: zoals biologische groene en witte thee. Maar waarom is deze thee gezond?

Laat ik beginnen met wat leuke feitjes:

  • Wist je dat thee de meest gedronken drank ter wereld is?
  • In Nederland wordt gemiddeld 100 liter thee per persoon per jaar gedronken.
  • Thee komt oorspronkelijk uit China en bestaat al duizenden jaren.

(Binnenkort meer over dit prachtige servies van iitalla)

Hoe gezond is thee

Maar waarom is groene en witte thee gezond?

  1. Deze thee bevat behoorlijk wat vitamine B en C. Deze vitamines hebben een gunstige werking op het zenuwstelsel en spijsverteringssysteem. Verder zijn ze goed voor de huid en je haar en werken ze positief op je immuunsysteem.
  2. Groene en witte thee bevatten heel erg veel antioxidanten. Deze anti-oxidanten gaan vrije radicalen in het lichaam tegen, die voor celveroudering kunnen zorgen. Dit betekent dat het verouderingsproces van het lichaam wordt vertraagt.
  3. De belangrijkste anti-oxidanten in groene en witte thee zijn de polyfenolen. Deze hebben een antibacteriële werking en hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever en de bloeddruk
  4. Ook heeft het drinken van groene en witte thee een positief effect op het cholesterolgehalte. Het verkleint de effecten van LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en vergroot juist het effect van HDL-cholesterol (goed cholesterol).
  5. Ondanks dat er cafeïne (oftewel theïne) in groene thee zit (in witte thee vele malen minder), werkt de thee kalmerend. Dit betekent niet dat het een thee is voor het slapen gaan. De cafeïne in de thee zorgt ervoor dat je scherp wordt en dat je jezelf goed kunt concentreren.
  6. Tot slot: wist je dat je met groene thee kunt afvallen? Ik heb er hier een blog over geschreven.

is thee gezond

Deze winactie is afgelopen

Winnen: een proefpakket groene, zwarte en witte thee van Sander

Kortom, op de vraag “is thee gezond” weet jij het antwoord nu. Dat is het. Maar nu ben je natuurlijk benieuwd naar de verschillende smaken van groene en witte thee? Van Thee van Sander mag ik 5 lekkere proefpakketjes thee weggeven. Er zitten 8 verschillende soorten thee in – ook gezonde zwarte thee – waarmee je thuis je eigen theeproeverij kunt houden 😉

Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten wat jouw favoriete thee is en wie weet ga ik jou binnenkort verblijden met het proefpakket van Thee van Sander.

Ik word natuurlijk erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken (als je dat nog niet deed) en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

is groene thee gezond

Over Thee van Sander:

Sander is een echte theeliefhebber. Vanuit deze passie is hij z’n winkel begonnen in Delft. Sander reist persoonlijk meerdere keren per jaar naar China om daar de theeën  voor in zijn winkel uit te zoeken. Meer informatie vind je op zijn website.