Brugge Bootje varen
Met drie generaties naar Brugge, is dat leuk? Echt wel! Als je het maar goed voorbereidt. Met deze 3 tips regel jij ook een topweekend in Brugge met familie.

Eerlijk gezegd keken Marco en ik (Ilja) er een heel klein beetje tegenop. Don’t get me wrong, ik ben gek op mijn (schoon)familie, maar hoe gaat dat een weekend lang? Bovendien: ik had net een lang weekend met mijn eigen familie naar de Ardennen achter de rug en een weekje Noorwegen met Kiki, Bonnie en Mia. Even chillen bij ons strandhuisje, daar had ik ook wel weer zin in. Maar eenmaal weer terug uit Brugge en nagenietend van de foto’s denk ik met heimwee terug aan ons weekend.

Brugge Grote Markt

Brugge tip 1: zoek een lekker vakantiehuis

Ik boek ons huis met in mijn achterhoofd een flink wensenlijstje. Het moet natuurlijk leuk zijn voor tieners, hun ouders en hun grootouders. Waar heb ik op gelet:

  • Rust en ruimte (voor mijn schoonouders)
  • Op loopafstand van de shops (wie vindt dat nou niet leuk)
  • Een barbecue (geen zin om uitgebreid te koken voor 8 man)
  • Iets van vermaak in het huis (voor de tieners). In dit huis een trampoline, tafelvoetbal en dartbord. En niet alleen de tieners hebben zich hiermee vermaakt.
  • Ruim voldoende bedden. Er zijn twee generaties met een flink snurkgehalte, dus fijn als er wat extra bedden zijn.

Huis Brugge met familie

Brugge tip 2: bedenk een leuk programma

Ok, het huis is geslaagd. Nu nog een programma waar drie generaties blij van worden. Inhoud: terrasjes, kerkplein, chocolademuseum en shoppen. Niet te lang achter elkaar lopen voor mijn schoonouders, niet te weinig winkels voor de meiden, een beetje cultuur en veel flexibiliteit. En omdat het weer best meezat deden we ook een dagje strand. Hier een kleine fotoimpressie met links.

Een boottochtje door de grachten van Brugge is superleuk, niet alleen voor opa en oma. Wel erg druk in het hoogseizoen. De wachttijd is soms ruim een uur!

brugge op de boot

Boottochtje Brugge

 

Een museum, daar zitten tieners niet op te wachten. Tenzij het het chocolademuseum is natuurlijk 🙂

brugge chocolademuseum

Bij binnenkomst had iedereen meteen een plak chocola te pakken. Lekker! En probeer het museumwinkeltje maar eens te verlaten zonder chocola te kopen…Chocolademuseum Brugge

Even uitblazen? De binnentuin van brasserie de Stoepa is een aanrader! Met minder weer zit je binnen ook supergezellig. Wij smullen van een hele goede combi: Belgische biertjes en oer-Hollandse bitterballen 🙂

Brugge tip 3: bezoek de stranden in de buurt

Icarus strand Zeebrugge
Van Brugge rijden we naar Zeebrugge. Een klein badplaatsje met een hele leuke strandtent – Icarus – en geweldige matrozen waaronder je je kunt afspoelen. Zo’n douche wil ik ook bij mijn strandhuisje!

Douche strand Zeebrugge

Omdat Zeebrugge wel erg klein is, rijden we door naar Blankenberge, een volwassen badplaats die doet denken aan Scheveningen. We zijn wel weer toe aan een drankje, dus strijken we neer bij de O’neill Beachclub. De meiden blijven graag even hangen, achter de bar staat een wel erg leuke jongen.

beachclub Blankenberge

Je  ziet het, het was een heerlijk lang weekend. Drie generaties keerden tevreden terug naar huis. Brugge met familie is top.

Brugge met familie

Heb jij nog tips voor een weekendje weg met familie? Of ken je leuke hotspots in Brugge? Voeg ze toe in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

De familie in Brugge