alweer op vakantie

PPVDW: puberperikel van de week – Die Mia toch. Alweer op vakantie. Madame vindt dat ze te vaak op reis gaat, met haar moeder. Maar later, dan zal ze me voor al die mooie reiservaringen dankbaar zijn. Toch?

Mia, ik heb geweldig nieuws: we gaan volgende week 10 dagen naar Thailand!

Ik verwacht natuurlijk een reactie waar de termen “vet, cool en swag” in voorkomen en deze reactie was dan ook redelijk verrassend:

&^%* straks ben ik 25 en heb ik met JOU de hele wereld al gezien!!

Met je moeder op reis naar Thailand, is dat echt zo uncool?

Als je 14 bent en je hebt een strandhuisje waar al je vriendinnen van zon, zee en jongens genieten blijkbaar wel.

Maar Mia, we gaan zulke gave dingen doen: we gaan op olifanten rijden, bezoeken een tempel, gaan elke avond uit eten en natuurlijk lekker shoppen!

Als ik over shoppen begin krijgen haar ogen net wat meer glans, maar van echt enthousiasme is nog geen sprake.

Is er Wifi? Anders ga ik niet!

Zwembad Lamai Beach

Ik leg me er bij neer en ga er vanuit dat ze later met veel plezier terugkijkt op onze reizen. Ondertussen plan ik de dagen zo in dat we er beiden blij van worden: ’s morgens de pool en de zee en ’s middags een uitje naar een dorpje of andere Thaise bezienswaardigheid. En natuurlijk regel ik een accommodatie met WiFi, daar word ik zelf ook blij van 😉

Thailand was super!

Fishermans Village Koh Samui

  • hier lees je ons verslag 24 hrs in Bangkok
  • en hier onze tips voor Koh Samui met tieners (volgt)

Mia’s reactie direct bij thuiskomst:

“Kunnen we nu voorlopig NIET op vakantie gaan?!” Maar terug in Bloemendaal bij ons strandhuisje vertelt ze haar vriendinnen in geuren en kleuren over onze reiservaringen. (vnl. over de jongens en het shoppen, dat dan weer wel ;-))

….

Wil jouw tiener nog met het gezin op vakantie? En hoe hou jij iedereen tevreden?? Tips en tricks van harte welkom 🙂