Benidorm staat bekend als het paradijs voor senioren. En dat is het ook! Maar Benidorm is meer, veel meer dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat je qua sporten in Benidorm alle kanten op kunt? Ik golf, hike, kayak, fiets en duik in Benidorm. En dat levert mooie plaatjes op, kijk maar.

Benidorm heeft een heerlijk klimaat: warme zomers en meer dan milde winters. Ik begrijp wel waarom het een aantrekkelijke plek is om te overwinteren. Ik ben echter niet in Benidorm om te luieren, maar juist om lekker sportief bezig te zijn. Samen met 10 bloggers uit andere landen ga ik sporten in Benidorm, 5 activiteiten uitproberen in het heerlijke Spaanse zonnetje:

 1. Golfen
  Nou ja, Spaanse zonnetje. Als ik ga golfen is het regenachtig weer. Maar dat mag de pret niet drukken! Ik ben op het prachtige golfresort Villaitana Golf course. Moet je zien wat een fijn uitzicht!

  Veel lol heb ik met mijn reismattie Jolande, als we in ons golfkarretje de court afsjesen. Van het golfen zelf brengen we niet veel terecht, maar genieten is het er wel.
 2. Hiken
  Benidorm is omgeven door prachtige bergen en natuurgebieden. Een perfecte bestemming dus voor een aantal flinke hikes. Door het Sierra Helada nature park doen we een hike van 4 uur. Superpittig maar supermooi!

  Al eerder schreef ik over mijn favoriete Benidorm berg, Puig Campana, met het gat bovenin. Het schijnt dat je daar zelf helemaal naartoe kunt hiken?! Ik weet het zeker, ik wil terug naar Benidorm voor een hike vakantie.
 3. Kayakken
  Vanaf de kust van Benidorm zie je een eiland liggen, Benidorm Island. Daar kun je heel gemakkelijk naartoe met de kayak. Nou ja, gemakkelijk… Dat dacht ik dus. Samen met Jolande zit ik in een duo kayak van Capitan Kayak en we bakken er helemaal niks van. Al snel liggen we achter op de rest en als een te lang getrouwd stel kiften we (afgewisseld met slappe lach) wie er nou eigenlijk niet z’n best doet. Onze knappe gids Diego houdt ons als dreigement de “Corda” voor: “Als jullie niet doorroeien moet ik jullie voortrekken en dat zou toch té beschamend zijn?!” hakkelt hij in half Spaans half Engels. Nou euhh, eigenlijk zien wij die Corda wel zitten. “Corda, corda, corda..” kreunen Jolande en ik meermaals. Maar Diego gooit het over een andere boeg en probeert ons te paaien door veel foto’s en filmpjes te maken, met ons als model. Als hij toch eens wist dat hij alleen maar met zijn ogen hoefde te knipperen om ons alles te laten doen wat hij wensde.
 4. Duiken
  Ooit eerder heb ik gedoken, bij de kust van Isla Margeritha. Na een spoedcursus in het zwembad werd ik in het diepe gegooid. Letterlijk. Ik mocht gelijk 30 meter diep duiken en begrijp nog steeds niet hoe ik het overleefd heb. En al helemaal niet na mijn nieuwste duikervaring in Benidorm, waar ik op 6 meter diepte al in de stress schoot. Overigens was de begeleiding van de duikschool top en bieden ze ook nog heel veel andere activiteiten: jet- en waterskien, snorkelen, parasailen etc.
 5. Fietsen
  Benidorm verkennen per fiets, hoe leuk is dat. Heel leuk, vooral omdat ik een eco-friendly TAO E-bike bestuur, die er ook nog eens supercool uitziet! Op deze manier cross ik heel Benidorm door, zonder dat ik last heb van de hoogteverschillen en verkeersdrukte. Aanrader!

Sporten in Benidorm, ik vind het heerlijk! Vooral buiten het hoogseizoen, als de temperatuur zo tussen de 20-25 graden ligt. Dit was alweer mijn 4e keer in Benidorm, en het zal zeker niet de laatste keer zijn 🙂

sporten in Benidorm

Meer lezen over Benidorm?