hotspots in Benidorm

Spanje, het land van de tapas en paella. Tijdens mijn tripje in Benidorm heb ik de meeste lekkere Spaanse hapjes ever gegeten. Restaurants in Benidorm? Dit vond ik de beste:

Ze zijn er natuurlijk volop, leuke restaurants in Benidorm. Maar je moet ze wel weten te vinden. De restaurantjes waar alleen de locals komen, dat zijn volgens mij de beste. Deze 7 restaurants in Benidorm worden in ieder geval druk bezocht door Spanjaarden:

 1. Rooftop restaurant Belvedere voor het mooiste uitzicht.
  Dit luxe hotel in hartje Benidorm heeft een hooggelegen rooftoprestaurant met prachtig uitzicht over de hele stad. Tip: ben je in de wintermaanden in Benidorm, ga dan iets vroeger eten dan de gemiddelde Spanjaard en geniet van de mooie zonsondergang.
 2. Barranco playa restaurant Poniente Beach, voor de lekkerste paella
  Poniente Beach is gelegen in het rustigere deel van Benidorm. Ik vind het er heerlijk, vooral omdat ik deze plek nog ken van vroeger, toen ik er de kerstvakanties doorbracht bij mijn opa en oma. De paella in dit restaurant is ronduit ge-wel-dig!
 3. Solotula restaurant, voor de leukste inrichting en creatieve gerechten
  Dit restaurant heeft een hele fijne, kleurrijke en artistieke inrichting. Uit de boxen klinkt relaxte muziek en de gerechtjes zijn om je vingers bij af te likken.
  Image result for Solotula restaurant
 4. Port restaurant, voor de lekkerste garnalen en langoustines
  Na een intensieve kayak tour geniet ik in dit restaurant, direct gelegen in de haven van Benidorm, van een koud biertje en heerlijke visjes. Hier komen alleen de locals en dat is al een heel goed teken natuurlijk.
 5. Doe een tapas tour door Benidorm’s Old Town voor – je raadt het al – de lekkerste tapas
  In de zgn. Oude Stad van Benidorm, liggen een aantal straatjes die bekend staan om hun heerlijke tapas restaurantjes. Het is er enorm druk, met voornamelijk locals. Nette heertjes en prachtig verzorgde dames sieren de straten.
  img_2968.jpg
  De sfeer is er fantastisch en de tapas… alleen al daarvoor wil ik terug.
 6. Lunchen bij Punto de Sal, voor de seaview en meest lekkere voorgerechten
  Aan het einde van Levante Playa ligt restaurant Punto de Sal. Een fijn restaurant met een hele mooie inrichting en heerlijk uitzicht op het strand. Ik smul er vooral van de voorgerechten, daarna zit mijn buikje vol.
  restaurants in Benidorm
 7. Diner bij Villa Venecia Boutique Hotel, en voel je als een prinsesje
  Dit hotel is echt een aanrader en niet alleen om te eten trouwens. Het ligt direct naast Benidorm’s Viewpoint en doet voor het uitzicht niet onder. Als je er gaat eten voel je je een ware prinses (of prins natuurlijk). Het eten is er meer dan lekker en de bediening is top: je glas water raakt niet leeg, kruimels worden na elke gang van tafel geveegd en dat alles met een vriendelijke lach.

Heb jij nog tips voor fijne restaurants in Benidorm? Ik lees ze graag.

haven restaurant in Benidorm

Meer lezen over Benidorm?