hotel-kirchberg-tirol

Hoteltip Kirchberg: Onlangs was ik weer in een van mijn favoriete dorpjes in Oostenrijk, Kirchberg. Nieuw voor mij dit keer was mijn logeerplek, namelijk in Die Sportalm Gourmethotel. Ideaal voor wintersportvakanties, maar ook voor mountainbikevakanties. 

Voor de wintersporters is Hotel Sportalm prachtig gelegen, direct naast de skipistes en de de kabelbaan Fleckalm in de Kitzbüheler Alpen. Hoe fijn, dat je direct vanaf de piste zo naar je hotel skiet?! Voor de fiets- en wandelliefhebbers is dit hotel qua ligging ook erg gunstig, direct aan allerlei verschillende routes en paden.

ligging Sportalm hotel

Het decor: Oostenrijkse authenticiteit in een modern jasje

Het hotel zelf ziet er prachtig authentiek uit, zowel van binnen als van buiten. De hotelkamers zijn te boeken in verschillende prijsklassen, van eenvoudige luxe (v.a. 129,-) tot super-de-luxe. Kijk, hier zie je een aantal variaties:

kamer Sportalm kamer Sportalm

Culinair genieten bij Die Sportalm****

Het restaurant van het hotel is bekroond met twee van de zgn.  “Toques”, door de Gault Millau-gids. Er worden allerlei creatieve gerechten en traditioneel Oostenrijkse specialiteiten geserveerd. Het is er smullen! Zowel ’s morgens als ’s avonds.

Zeg nou zelf, dit ontbijt wil je toch elke dag wel? Warme broodjes, vers fruit, allerlei gezonds voor in de yoghurt, een juicer voor vers sap, een echte honingraat…

ontbijt Sportalm in Kirchberg

Na het sporten even de wellness in

Wat is er nou lekkerder om na het skiën of het fatbiken (ook al zo een aanrader!) even bij te komen in de warmte van de wellness. Er is een sauna, Turks stoombad en zwembad. Ook kun je via de receptie diverse sportmassages boeken.

Hoteltip Kirchberg

Hotel Sportalm is een fijne plek voor in de winter en de zomer. Het hotel heeft (elektrische) fietsen te huur, maar je kunt natuurlijk ook een begeleide mountain- of fatbiketocht maken. Het hotel bevindt zich op 10 minuten lopen van de zwemvijver in Kirchberg en dicht bij 4 golfbanen.

Meer informatie, boekingen en prijzen vind je hier op de site van het hotel. Meer informatie over het gebied en de regio vind je op de site van Brixental.

Uitzicht Kirchberg winter