Heel Holland Bakt Kerst

Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen? Ik smul ervan, letterlijk. Als foodie zijn Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw DE dagen om me helemaal uit te leven in de keuken. En dit jaar ga ik helemaal los, met de recepten uit Heel Holland Bakt Kerst. Wat een heerlijk kook(bak)boek! Met recepten die je de hele decembermaand kunt gebruiken. 

Guilty Pleasure

Het is ons ‘guilty pleasure’: Heel Holland Bakt op televisie. Natuurlijk zien we het liefst de stress en de misbaksels. Maar ik vergaap me net zo lief aan de prachtige creaties die gebakken worden. En nu kan ik zelf aan de bak. Gelukkig wel in mijn eigen keuken en zonder camera’s, maar met het kookboek ‘Heel Holland Bakt Kerst’. Een echte aanrader! Het is veel meer dan een boek met leuke taartrecepten. Je kan er voor iedere feestdag in december mee uit de voeten. Een tipje van de sluier:

  • Voor Sinterklaasavond: een mooie rode Red Velvet Nude taart
  • Bij het Kerstonbijt: Kerstscones, een prachtige Kaneel Frambozen Krans en meer
  • Voor het Kerstdiner: Een Hertenpie
  • Als toetje: Een waanzinnige Pavlovataart (die moet ik proberen!)
  • Om mee te pronken: Een Kerststal van Gemberkoek
  • Voor oud en nieuw: Feestpretzels

feestpretzels Heel Holland bakt kerst

Van ‘best makkelijk’ tot ‘wow, wel moeilijk’

Ben je nou niet zo’n wonder in de keuken, maar wil je toch iets moois op tafel zetten? Dan is dit kookboek echt wat voor jou. De recepten zijn ingedeeld op moeilijkheidsgraad:

  • Best makkelijk
  • Goed te doen
  • Wow wel moeilijk

En wat grappig is: de Pavlovataart, die er echt imposant uitziet, is bijvoorbeeld goed te doen. Ik weet wat er bij ons op tafel komt als toetje voor de kerst 😉

pavlovataart

Uitleg in handig stappenplan

Het recepten en de foto’s in het boek zijn niet alleen prachtig om naar te kijken. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd. Van de ingrediënten, je bakgerei, tot het stappenplan voor de bereiding. Het kan eigenlijk niet mis gaan. Omdat ik sinds onze roadtrip door Ierland verzot ben op scones, maakt ik de Kerstscones met appel en cranberry’s. Het recept vind je hier op OHIMP. Reismaatje Bonnie mag natuurlijk meegenieten van het resultaat. Ze zijn heerlijk! Zo lekker, dat Bonnie er graag twee mee naar huis neemt. Ik ben benieuwd of Mia er nog één gekregen heeft…

heel holland bakt kerstscones

Ook zin om te bakken? Je bestelt ‘Heel Holland Bakt Kerst’ hier. Fijne feestdagen!