recept: havermoutpap met banaan

Begin je dag goed, met deze havermoutpap met banaan. Je hebt het zo gemaakt en voelt je goed gevuld, de rest van de ochtend.

Toen ik nog een klein meisje was kreeg ik ‘s morgens altijd Brinta pap. Als de pap net gemaakt was, was hij nog lekker dun en warm. Maar 9 van de 10 keer kwam ik te laat bij het ontbijt en was de pap veranderd in een dikke, koude brij. YEK! Hoe grappig toch dat onze smaak zo verandert in de loop der jaren.

Nu smul ik namelijk van dikke pap. Vooral van havermoutpap met banaan. Nu ben ik sowieso gek op havermout hoor. Ik neem het elke dag, vaak als basis van mijn ontbijtsmoothies. Maar ik bak er ook pannenkoeken, taart en koekjes mee.

Tip: dit zijn een aantal van mijn favoriete havermoutrecepten

  1. Blender muffins met havermout en pindakaas
  2. Smoothie met kersen en havermout
  3. Havermoutcake met appel

recept: havermoutpap met banaan

Ingrediënten voor de havermoutpap met banaan

  • Een glas melk (ik gebruik amandelmelk. Je kunt dit recept ook gewoon met water maken, de smaak is dan wel wat minder intens).
  • 5 eetlepels havermout (meer of minder, afhankelijk van hoe dik je de pap wilt hebben)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel (kokospalm)suiker. Je kunt ook bijvoorbeeld honing gebruiken om de pap op smaak te brengen. En eventueel kun je zelfs de zoetigheid achterwege laten, de banaan op zich geeft al een zoete smaak.

Bereiding:

Alle ingrediënten verwarm je in een pannetje op het vuur. Tussendoor blijf je goed roeren, tot de havermout zacht is en de pap de voor jou gewenste dikte heeft. Mijn pap maak ik lekker stevig en is met zo’n 10 minuutjes klaar.

Ondertussen heeft Sjakie de tijd genomen om mijn plekje achter de computer in te pikken 😉

havermoutpap met banaan

Credits: de pan en het servies zijn van Le Creuset. De pan is in de vorm van een hartje en nu in de aanbieding bij Fonq.