Puberperikel van de week: het ontbijtritueel van de puber is niet om over naar huis te schrijven. Vanmorgen (zaterdagochtend) was het zelfs een zak chips met cola. Daarom vandaag hoog tijd voor een gezond ontbijtje, aan een gezellig gedekte tafel. Maar of dat nou zo in de smaak viel?

Laatst maakte ik heerlijke ‘blendermuffins’ van havermout en banaan (dat recept vind je hier) en die smaakten zó lekker! Een bijkomend voordeel is dat deze muffins hartstikke gezond zijn en zich dus prima lenen voor een gezond ontbijtje. Vandaag maak ik ze in de nieuwe ieniemienie bakvormen (check de serviescredits onderaan dit bericht voor meer informatie). Een ander ingrediënt van de muffins is Griekse yoghurt, daarvan heb ik een hele grote emmer in huis. Er blijft dus zat over om iets lekkers mee te maken, voor in de andere kommen.

Bitossi serviesgoed

Een gezellige ontbijttafel

Om al het gezonde een beetje te verdoezelen – want de puber is niet zo dol op gezond eten – besluit ik de tafel extra gezellig te dekken. Mooie schaaltjes, kommetjes, glazen en ons nieuwe bestek.

Bitossi bestek

Het ziet er prachtig uit, vind je niet? Als de muffins klaar zijn ziet het er zelfs nog veel leuker uit!

gezond ontbijtje

Mia, kom je ontbijten?”

Boven klinkt wat gestommel en niet veel later schuifelt ze naar binnen, gekleed in huispak en capuchon op.

Wat gaan we eten?”
Ik heb heb een lekker gezond ontbijtje gemaakt vandaag.”
Een gezond ontbijtje?! Zeker weer met havermout? Gadver!”

Gezond ontbijt

Lange tanden

Door de Griekse yoghurt heb ik wat honing en banaan geblend en het vervolgens gegarneerd met wat chiazaadjes. Ongelofelijk maar waar, de vijgen aan onze vijgenboom kunnen nog steeds geoogst worden!! Met een verveelde blik en lange tanden neemt Mia aarzelend wat happen.

Doe mij maar gewoon rijstwafels met smeerkaas hoor.” Dat is Mia’s ontbijtje doordeweeks. En daar kan ik mee leven. Dus haar muffin en yoghurt zet ik opzij voor mezelf voor straks en voor haar duik ik nog even de keuken in.

Het ziet er wel gezellig uit hoor mam!” Dat vind ik nou ook.

puber ontbijt

Serviescredits: het bestek, de glazen, en de bakvormpjes zijn van het merk Bitossi. De kommetjes van het merk House Doctor. Alles is verkrijgbaar bij Leeff.com.  Met de bakvormen van Bitossi heb je op OHIMP al eerder kennis kunnen maken, in verschillende recepten en winacties. Goed nieuws, binnenkort kun je weer meedoen aan een winactie met deze prachtige bakvormen!