Stedentrip naar Neurenberg

Ga je een stedentrip naar Neurenberg doen? Ik verken Neurenberg 2 dagen als onderdeel van een roadtrip door Duitsland, van Slot Neuschwanstein naar Berlijn. In dit artikel deel ik mijn mooiste Neurenberg foto’s en geef ik een aantal tips die er leuk zijn om te doen.

Neurenberg (Duits: Nürnberg, Nuernberg en Nuremberg) is een prachtige stad in het midden van de Duitse deelstaat Beieren. De stad telt 501.072 inwoners en is een heerlijke bestemming voor een stedentrip.

Stedentrip naar Neurenberg

De stad is een van de weinige steden in Duitsland die de oorspronkelijke vestingsmuren en torens grotendeels heeft behouden. Het heeft een prachtige oude stadskern, heerlijke terrassen, restaurants, veel musea en je kunt er heerlijk shoppen.

Doen in Neurenberg

Er zijn tal van bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen in Neurenberg. Handig is de Neurenberg City Card, deze geeft gratis toegang tot alle musea, attracties en openbaar vervoer.

Nuernberg

Neurenbergs’ landmark: de Kaiserburg

Dit kasteel was een van de belangrijkste forten van Duitsland en wordt al sinds 1105 in de geschiedenis genoemd. Vanaf het kasteel en de toren heb je prachtig uitzicht over de stad. De Kaiserburg heeft ook een museum waar je een indruk krijgt van het kasteelleven, harnassen ziet en natuurlijk verschillende oude wapentuigen.

(De foto hieronder is overigens niet de Kaiserburg, die zie je bovenaan dit bericht. En wil je nu weten waar deze foto genomen is, ik zou het eerlijk gezegd niet zo goed weten. In Neurenberg is zoveel mooist te vinden, ik bleef maar foto’s maken ;-))

Stedentrip naar Neurenberg

Tiergärtnertorplatz

Dit plein ligt aan de voet van het kasteel in het historische centrum. Het is omgeven met mooie vakwerkhuizen en bij “Café Wanderer” geniet je van een heerlijke atmosfeer én koffie.

Stedentrip naar Neurenberg

Weißgerbergasse

Dit straatje is uniek door allerlei mooie vakwerkhuizen en is vandaag de dag vooral ook erg populair onder jongeren, door de vele cafés, bars en boetiekjes. Om deze foto te nemen ben ik heel vroeg opgestaan, in de middag en avond is het er een stuk drukker 😉

Weißgerbergasse

Proeven: de Neurenberg Bratwurst

Wist je dat elke deelstaat en/of stad in Duitsland zijn eigen braadworst heeft. In Neurenberg zijn ze klein en knapperig en verkrijgbaar in verschillende variaties: gegrild, gerookt of zuur. Strijk lekker neer op een van de vele terrassen, neem een bier en daarbij wat worstjes met zuurkool. Smullen!

Nurnberg Bratwurst

In Neurenberg vind je ook allerlei bakkertjes die heerlijke taartjes en gingerbread verkopen:

  • Café Neef (Winklerstraße 29, 90403 Nürnberg)
  • Café Beer (Breite Gasse 79, 90402 Nürnberg)

Citytrip Neurenberg

Shoppen in Neurenberg

Heb je zin om te winkelen? Haal je hart maar op in Neurenberg, deze stad heeft meerdere grote winkelketens, kleine boetiekjes en vooral ook mooie speelgoedwinkels.

Nurnberg citytrip

Stadstrand – Sommer in der City

Als ik mijn stedentrip naar Neurenberg maak is het zomer. Na wat geslenter kom ik uit bij allerlei mooie plekjes, zoals dit bruggetje met uitzicht op prachtig panden.

Nurnberg citytrip

Nurnberg citytrip

In de zomer creëert Neurenberg een stadsstrandje met allerlei fooddtrucks, strandstoelen, echt zand en zelfs een zwembadje. Je raadt zeker wel voor welke hamburger ik ga?

Stadsstrand Neurenberg

Hoteltip: Saxx

Slapen doe ik in Hotel Saxx. Een modern hotel ideaal gelegen direct aan de “Hauptmarkt”. Vanaf hier steek je links door naar het kasteel en de “altstadt” en zit je rechts bij de winkelstraat en het stadsstrand. Het hotel heeft een parkeergarage, wat natuurlijk perfect is als je de stad aandoet tijdens een roadtrip.

Nuremberg citytrip

De roadtrip door Duitsland

De komende tijd ga ik er eens goed voor zitten en alle foto’s uitzoeken, de vlog in elkaar zetten en uiteindelijk de verschillende blogs schrijven. Want wat een heerlijk avontuur was het om in mijn uppie door Duitsland te touren. Wat je wel alvast kunt lezen:

En wat je alvast kunt bekijken zijn deze twee vlogs/video’s