tijdschrifthouder van een leren riem

Leer is een materiaal dat met de tijd almaar mooier wordt. In het interieur zie je leer dan ook steeds vaker terugkomen, en niet alleen de leren bank. Met deze makkelijke DIY laat ik zien hoe je een tijdschrifthouder van een leren riem kunt maken. 

Leren riemen en stroken worden tegenwoordig in huis voor allerlei doeleinden gebruikt. Leuk zijn de plankjes die opgehangen worden aan leren stroken, kijk dit vind ik een aantal hele mooie voorbeelden.

In plaats van een knop kun je aan je keukenkastje ook een greepje van leer bevestigen. Mooi ook, dat de greepjes van wit leer zijn. Je kunt ze namelijk heel eenvoudig afnemen met een licht vochtig doekje!

keukengreepje van leer

Of wat dacht je van deze supercoole plantenhangers aan de stok, die ook met behulp van leren riemen is gemaakt?

plantenhanger van leer

Dit vind ik ook erg mooi, een lampje ergens ophangen aan een lus van leer:

leren lus

Veel van deze woonaccessoires kun je online kopen, bijvoorbeeld op de website van Handles & More. Al hun producten zijn stuk voor stuk handgemaakt en met passie en creativiteit in Nederland ontworpen en geproduceerd. Mocht je speciale wensen hebben qua afmetingen of kleur leer, dan is alles gewoon bespreekbaar. Ik ben o.a. fan van de planten- en de posterhangers. Dat zou nog eens iets geweest zijn voor de kerstbomenposter van Piet Hein Eek!

DIY: een tijdschrifthouder van een leren riem maken

tijdschrift houder leren riem

Vandaag heb ik zin om iets zelf te maken. Ik heb nog een oude riem liggen en wil er tijdschrifthouder van te maken. Je hebt nodig:

  • Een leren riem, in een kleur die je zelf mooi vindt.
  • Schaar.
  • Hamer of boormachine, afhankelijk van de muur die je hebt.
  • Optioneel: gaatjestang.
  • Een mooi spijkertje, haakje of schroefje.
  • Tijdschrift.

Knip de riem op maat en maak er met de gaatjestang gaatjes in. Kies voor de kleinste stand zodat het spijkertje niet door de gaatjes heen kan. Heb je geen gaatjestang dan leg je de riem dubbel op een zachte ondergrond en tikt met de hamer de spijker door het leer. Afhankelijk van het type muur boor je een gaatje, bijv. bij een muur van steen. Ik heb daar geen geduld voor en ram er een spijkertje in 😉 Ik hang nog een leuk hangertje aan de spijker en… voilà!

tijdschrifthouder van leren riem