Van de kleur oranje krijg je energie, je wordt er creatiever van en het straalt plezier, energie en kracht uit. Niet zo gek dus om oranje in je interieur te verweven of een kledingstuk in deze kleur te dragen. Op Koningsdag en tijdens voetbalwedstrijden bijvoorbeeld, maar waarom niet ook gewoon zomaar. Deze Weekend Finds staat helemaal in het teken van trendy oranje.

De kleur oranje associeren wij Nederlanders zo goed als altijd met nationale aangelegenheden. Met Koningsdag is heel Nederland oranje versierd en hangen mensen vlaggen uit met oranje wimpels. Ook tijdens voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal zijn de supporters helemaal oranje gekleed. Al dat oranje heeft te maken met de achternaam van de onze Koning: Oranje-Nassau. Maar goed, dat wist je vast al 😉

Oranje kleur schakeringen

Oranje is op dit moment helemaal trendy. En dan niet persé de sinaasappel kleur oranje, maar de eerder wat zachtere tonen.

Er zijn heel erg veel oranje kleurschakeringen en verfmerken bedenken er vaak eigen benamingen voor. Mijn favoriete oranje tinten zijn bijvoorbeeld terra (squash?), abrikoos (zalm?), tangerine en koraal (fire?).

Weekend finds 16

Foto 1, 2 en 3: oranje in de keuken

Wist je dat oranje de eetlust zou opwekken? Een prima kleur dus voor in de keuken. De oranje muur vind ik geweldig. Maar je kunt oranje ook wat subtieler toevoeging in de keuken, zoals op de eerste en laatste foto, met een oranje SMEG koelkast of een schaal oranje fruit.

Foto 4, 5 en 6: oranje tinten in de gallery wall

Op deze foto’s zie je hoe oranje tinten in gallery walls zijn verwerkt. Op de 2e foto dan net wat minder, maar zie je hoe leuk de stoel is geschilderd?

Foto 7, 8 en 9: trendy oranje dekbedovertrekken

Prachtig vind ik de dekbedovertrekken in oranje tinten, zoals de eerste. Roze combineert heel goed met oranje, zoals je op de 2e foto kunt zien. De derde vind ik heel mooi, dat is dan denk ik de kleur peach/zalm?

Foto 10, 11 en 12: oranje shirts

Stel dat je met Koningsdag of een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal niet enorm uitgedost ten tonele wilt verschijnen, dat zijn deze outfits misschien wel geschikt? De trendy kleur oranje is zo subtiel verwerkt maar toch duidelijk zichtbaar.

Foto 13 en 14: nog meer oranje fashion

Beide jumpsuits vind ik geweldig. De linker wat sportiever en de rechter wat chiquer:

Foto 15, 16 en 17: subtiele tatoeages met oranje

Tattoos heb je in alle soorten en maten. Dit zijn 3 kleinere tatoeages waar de kleur oranje in is verwerkt. Is de eerste een olijftak met een zon? (Hier zie je trouwens nog 24 mooie olijftak tattoos). De middelste van een sinaasappel is ook schattig, maar zou ik persoonlijk niet zo snel laten zetten. De laatste tattoo van de zee, palmboom en zon is mijn favoriet.

Foto 18, 19 en 20: oranje kunstwerken

Waarom de 2e foto ertussen staat? Je zou denken dat dit een echt model is, maar het is – net als de andere twee – “digital art”. Dit model is helemaal op de computer gemaakt, the worlds first supermodel. Op haar Instagram account zie je nog veel meer foto’s van haar.

Foto 21: een bijna oranje tulpenveld

Ok, dit tulpenveld is niet helemaal oranje, want deze tulpen zijn rood met geel. Maar aangezien oranje een mengkleur is tussen rood en geel, vond ik deze foto toch wel passend. Zie je trouwens de libelle, ik had er echt geen idee van, dat deze om mij heen zoemde. Het was een fantastische dag, waarbij ik op een scooter de tulpenvelden in de Kop van Noord-Holland bezocht.

Op pad met boer Tom: de tulpenvelden van Hollands Kroon

Met de rugzak heb ik overigens zondag aanstaande een winactie!

tulpenvelden

Foto 22, 23 en 24: terracotta potten en oranje bank

Terracottapotten die wat ouder en beslagen zijn vind ik erg mooi, zoals op de eerste en laatste foto. Maar ook de oranje retro bank van fluweel is wat mij betreft eentje die niet zou misstaan in ons strandhuisje.

Foto 22: zonsondergang bij het strandhuisje

Over ons strandhuisje gesproken, dit was mijn eerste zonsondergang dit jaar. Wat een plaatje nietwaar?!

Elk jaar verzamel ik de mooiste zonsondergangen in een blog. Dit waren de mooiste van 2018:

10x de mooiste zonsondergangen bij ons strandhuisje (2018)

Trendy oranje kleurinspiratie

En, vind jij het oranje kleurenpallet ook schitterend? Volgende week weer een nieuwe Weekend finds met… dat weet ik eigenlijk nog niet 😉

XX

weekend finds: trendy oranje kleuren palet