Fantastische decors, gezellige pleinen, heerlijke terrasjes en allemaal mooie mensen. Rome is eigenlijk een van de beste steden om een stedentrip te maken. Leuke dingen doen in Rome? In dit artikel geef ik je een aantal fijne tips.

Rome heeft weliswaar een oud decor, maar het is één van de meest hippe steden die Italie rijk is. Je kunt je bezoek aan de Italiaanse hoofdstad van tevoren tot in de puntjes plannen. Maar het is ook leuk om in Rome heerlijk onbevangen te gaan wandelen. De stad is als het ware een groot openluchtmuseum! Wandel langs de vele kerken, het indrukwekkende Forum Romanum, Circus Massimo, Piazza Navona, Campi di Fiori, het Pantheon, het Colosseum, de Trevi Fontein en de Spaanse Trappen. Alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Leuke dingen doen in Rome - Trevi fontein

Trevi Fontein (bron)

Ik zet onderstaand een aantal leuke-dingen-doen-in-Rome-tips op een rijtje.

#1 Sightseeing

Op elke hoek van de straat wordt je in Rome wel geconfronteerd met een historische bezienswaardigheid. De cultuurliefhebbers komen hier flink aan hun trekken. Maar ook de Instagrammers onder ons worden hier giga blij en schieten de meest mooie en fashionable plaatjes.

In Rome vind je monumentale kerken aan de rand van prachtige pleinen. Sierlijk vormgegeven fonteinen waar mensen verkoeling zoeken op hete dagen. Ornamenten, beeldhouwwerken en kunst overal waar je kijkt. Je loopt hier echt in een van de mooiste steden ter wereld!

Op Stedentrips.nl kun je heel erg veel informatie vinden over alle bezienswaardigheden in Rome. Maar ook over de cultuur, het winkelen en de hotspots. Ook kun je bij Stedentrips heel eenvoudig je reis PLUS verblijf boeken.

Stedentrip naar Rome: 6 fascinerende Colosseum weetjes

Een aantal bekende bezienswaardigheden in Rome zijn:

  • het Colosseum, het beroemde amfitheater
  • het Forum Romanu, het eeuwenoude politieke en maatschappelijke stadscentrum
  • de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan, met Michelangelo’s fresco’s op het plafond
  • de Trevi Fontein, waar natuurlijk even een muntje in gegooid moet worden.

#2 Shoppen

Winkelen in Rome is fantastisch. Italië staat natuurlijk wereldwijd bekend om de laatste fashiontrend en in de hoofdstad staat dan ook alles in het teken van shoppen. Moet je je voorstellen: tegen een decor van antieke tempels en oeroude poorten en pleinen vergaapt je jezelf aan moderne winkels.

Bekende winkelstraten in Rome zijn:

  • De Via Cola di Rienzo, is dé winkelstraat van Rome.
  • In de Via dei Condotti vind je exclusief design.
  • Verder natuurlijk in Rome grote warenhuizen en nog de gezellige (maar drukke) winkelstraat Via del Corso.

Leuke dingen doen in Rome - shoptips

Via dei Condotti (bron)

#3 Eten & drinken

Italie, dat betekent pizza’s, pasta’s en mooie wijnen. Rome verandert in de zomer in één groot openluchtrestaurant. In ieder steegje en straatje is wel een restaurantje of eetcafeetje te vinden dat buiten een terras heeft geplaatst. In Rome is het leven op culinair gebied één groot feest. Er zijn vele trattoria’s (traditioneel eethuisje) en er is natuurlijk een groot aantal klasse-restaurants. Zoals het een mediterrane stad betaamt: men eet hier tot in de late uurtjes, de meeste keukens zijn tot zeker 23.00 uur of nog later open. Het is hier echt La Dolce Vita.

Rome tips - lekker eten

Eten in Rome (bron)

Leuke dingen doen in Rome

Volgend jaar breng ik zelf weer eens een bezoekje aan Rome. Het is voor mij inmiddels al heel wat jaren geleden… ik heb het over 1992!! Aan de bezienswaardigheden zal niet veel veranderd zijn. Maar aan de restaurantjes en hotspots denk ik wel. Als ik geweest ben deel ik weer actuele tips met je.

Heb jij nog leuke Rome tips? Ik lees ze heel graag!

Leuke dingen doen in Rome | Tips

Typisch straatje in Rome (bron)
Hoofdafbeelding: uitzicht vanaf Castel Sant’Angelo (bron)