En voor je het weet ben je alweer een week terug van je citytrip New York. Kan ik de herinneringen voor deze blog dan nog wel terughalen? Tuurlijk joh, dit was New York!! Hoe dag 1 & 2 zijn geweest kan je hier lezen. Toen hebben we vooral in de rode hop on hop off bus gezeten….

Dag 3: bezoekje aan de kapper, walking the Brooklyn Bridge, Ferry langs het Vrijheidsbeeld, Highrail, Chelsea Market

Uitgebust? Ja! Uitgeblust ook een beetje… Daarom is het tijd voor: een verwennerijtje bij de kapper. Salon Quartier is gelegen onder de rook van de Brooklyn Bridge in een geweldig stukje Brooklyn. Leuke winkeltjes, leuke mensen en heel dichtbij onze volgende actie: het oversteken van de Brooklyn Bridge! Maar dus eerst naar de kapper. Hoe leuk, zit je in New York in de kappersstoel. Gewoon even bijpunten, ik ben er blij mee. Mia minder, dat was iets teveel bijgepunt (kappers zijn ook overal hetzelfde ;-))

Op naar de Brooklyn Bridge!

We zijn niet de enigen, het blijkt een populaire actie te zijn. Neemt niet weg dat het fenomenaal is om te doen. De wandeling duurt een kwartiertje maar met een moeder als moi duurt het wat langer… Mia wordt zo langzamerhand gestoord van al mijn OEH’s, AAH’s en gefotografeer. Daar moest ik dus maar snel weer een Vanilla Flavoured Decaf Latte instoppen veraangenaamd met een fijn Wifi-momentje ;-). We kunnen weer door en stappen op de gratis ferry die langs het Vrijheidsbeeld vaart. Het is een leuk tripje en het Vrijheidsbeeld staat er goed bij. Maar of het nou echt echt echt de moeite waard was…?

citytrip New York vrijheidsbeeld

We springen weer in de taxi, dit keer naar Highline. Een park bovenop een oude, niet meer in werking zijnde railroad. Geweldig hier. Al dat mooie oude industriele erfgoed, ik hou er van. Onder Highline ligt Chelsea Market. Een overdekte mall met winkeltjes van kunstenaars en ander “minder commercieel spul”. Het is te gek hier! We kopen salades en sapjes (het eerste gezonde eten!!) en gaan dit opeten op een bankje op Highline…. In our dreams! Alle bankjes zijn overbezet, blijkbaar kwamen meer mensen op dit idee. We nemen het gezonde voedsel mee naar ons appartement en maken er een tvdiner van.

Dag 4: Williamsburg en Coney Island

Min of meer onze laatste dag in New York. Morgen vertrekken we weer richting Holland. We springen in de metro richting Coney Island. Voor Mia leuk wat vertier, en ik moet zeggen dat ik ook wel van een stevige achtbaan hou.

Ken je Coney Island niet? Dat is die plek met die geweldige kermis langs de boulevard van New York. Iedereen is daar altijd zo blij, happy, vreugdevol en uitbundig!! Lachende mensen in achtbanen, spectaculair uitzicht vanuit het reuzenrad en neem vooral je zwemspullen mee, want de zee is tenslotte van iedereen! De metrorit duurt een tijdje, ik denk 45 minuten. Veel stukken zijn gelukkig bovengronds zodat we van het moois kunnen genieten van de New Yorkse buitenwijken. Na 10 minuten stapt er een groep Chinese “scholieren” in de metro. De volgende halte een clubje Puertoricaanse “kids”. Zouden deze jongeren ook naar Coney Island gaan? Hun gezichtsuitdrukking verraadt andere activiteiten, eerder iets van een karate of kickboks les.  Ik denk dat bij de volgende halte een groep kindjes instapt met blije gezichtjes en balonnetjes. Maar nee, de andere groepen stappen uit, om plaats te maken voor 15 “hiphoppers”. Zonder balonnen, wel met telefoons. En dat is ook het enige waar ze de volgende 4 haltes oog voor hebben. Waar blijven de happy faces nou? Buiten wordt het er ook al niet vrolijker op; de “Breaking Bad” buurtjes vliegen aan ons voorbij (en dan bedoel ik natuurlijk die van Jesse Pinkman).

We zijn er!!

Nu zal dan de pret toch wel beginnen? De wind giert ons om de oren, in de verte zien we wat attracties. We hebben er zin in!! Maar hé, staan ze nou stil? En waarom zijn de lichtjes allemaal uit?! Ik hou van “abandoned places”, maar dit! Vergane glorie en bovendien, Coney Island blijkt tijdelijk gesloten!!! We moeten er wel om lachen. We lopen naar de boulevard, schieten wat foto’s en duiken de plaatselijke Mac Donalds in… 

City Trip williamsburg

Terug in de Subway naar Williamsburg. Hèt wijkje in Brooklyn waar je zou moeten zijn voor coole streetart! En inderdaad, het barst van de mooie “pieces”! We komen zelfs een “Space Invader” tegen! Het wijkje heeft superleuke boetiekjes en heerlijke koffiebars. Voor deze wijk ga ik zeker gauw terug naar New York. Het gekke is, het voelt eigenlijk een beetje Nederlands aan. Een beetje zoals de Pijp in Amsterdam.

City Trip streetart newyork

 Dat cityhoppen smaakt naar meer :-). Volgend weekend met m’n matties naar Edinburgh. Keep you posted!!

Verslag New York dag 1 & 2

Naar de Yankees in New York

Vliegen naar New York? Eitje…

New York, here we come!!