Wil je lekkere koffie zoals de Italianen het drinken? Die maak je in een handomdraai thuis, met een percolator. Lees hier een aantal simpele percolator tips en – voor de liefhebber – ik ga 2 grote percolators t.w.v. 42,95 weggeven!

Afgelopen jaar ben ik bij ons strandhuisje begonnen met het zetten van koffie uit de percolator. Stroom in ons strandhuisje komt binnen via een klein zonnepaneeltje dus een koffieapparaat van bijv. Nespresso aansluiten is niet mogelijk. De cafétiere was ik beu en met de percolator tips van strandvriend Gerard maak ik nu de lekkerste Italiaanse koffie. Hier lees je de blog en zie je de how-to vlog.

Thuis ook aan de percolator

Laatst had ik thuis ook trek in een echte bak koffie en scoorde ik via deze webshop een prachtige, grote percolator. Fijn, nu kan ik thuis ook koffie zetten met een percolator!

Nog even wat percolator tips op een rij:

  • Voor deze manier van koffiezetten gebruik je het beste een medium maling. Dus niet te grof en niet te fijn.
  • Op één liter water heb je ongeveer 10 eetlepels koffie nodig. Ik hanteer zelf de volgende maatvoering: per kopje een eetlepel.
  • Koffie met een beetje een mokkasmaak is het lekkerst. Maar goed, dat is misschien persoonlijk.
  • De barista van Brandmeesters, waar ik mijn koffie haal, vertelt dat zij gehoord heeft dat je de percolator met warm water moet vullen. Dat zou de smaak ten goede komen.

Wat vind je trouwens van m’n nieuwe koffiekopjes? Ik ben er helemaal happy mee. Gescoord bij ANDERS NOG IETS, een te leuk winkeltje in Haarlem. Binnenkort meer over deze supershop!

Deze winactie is afgelopen

Winnen: 2x een percolator van Bialetti (9-kops)

Heb je ook trek gekregen in een lekkere bak Italiaanse koffie? Dan heb ik goed nieuws: ik ga 2x een grote Bialetti percolator weggeven! Meedoen is heel eenvoudig:

Vertel mij in een reactie onder deze blog wat jouw favoriete koffiemoment is, onder alle inzenders verloot ik de 2 percolators.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!