Oh heerlijk nazomerzonnetje, wat ga ik er lekker van genieten vandaag. Met in mijn hand een heerlijke ontbijtsmoothie met koffie!! Krijg je al trek?

Lang keek ik er naar uit, naar het boek Gezondigen. Dit boek staat vol met recepten die gezond zijn, maar ook een tikkeltje “stout”. Ik hou daar wel van…

Een van de auteurs van het boek, Rianne van Vulpen, zegt bijvoorbeeld:

Durf jezelf zo nu en dan een stuk cheesecake te gunnen. Of dat lekkere rode wijntje bij de taps. Iets heerlijks als chocolade opgeven? Dat is pas een zonde!

Het concept van Gezondigen is daarom: het beste van beide werelden. Toegankelijk recepten voor een gezonde basis en recepten voor die moment waarop je gewoon wilt genieten van een goed stuk taart.

Terwijl ik het boek doorblader blijf ik vouwtjes in de bladzijdes maken: die wortelsoep met basterdsuiker MOET ik proberen, de bananenpannekoekjes ga ik gelijk morgenochtend maken en de tartaar van tomaten maak ik van het weekend met de laatste tomaten uit de tuin. Dat wordt smullen!! Laat ik beginnen met de ontbijtsmoothie met koffie…

O ja, het boek gezondigen kun je hier kopen en inkijken.

Benodigdheden voor de ontbijtsmoothie met koffie voor 1 persoon:

  • 1 banaan (in stukken, ik neem een bevroren exemplaar)
  • 200 ml koffie (of espresso, afhankelijk van hoe sterk jij je koffie drinkt)
  • 250 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 2 el pindakaas
  • 1 el honing (optioneel, ik deed het zonder)

De bereiding van de smoothie met koffie is slechts een kwestie van blenden, tot je een gladde shake hebt. Vervolgens wat ijsklontjes in een glas of mok, en genieten maar!

Gezonde koffieweetjes:

  • Koffie kan de kans verkleinen op de ziektes als Alzheimer, Parkinson, diabetes en sommige vormen van kanker.
  • Koffie levert belangrijke anti-oxydanten, vergelijkbaar met die van pure chocolade en bosbessen.
  • Cafeïne stimuleert het centraal zenuwstelsel Het verbetert de concentratie, de geheugenfuncties en het vermogen om logisch te redeneren.

Nog 2 extra redenen om koffie te drinken en vooruit dan maar… ook een paar waarom je koffie beter kunt laten staan: je leest ze hier.

Ook leuk: deze winactie op OHIMP, waarbij je een maandvoorraad koffie kunt winnen! (en meedoen is heel makkelijk ;-))