Of je nou van kleur houdt of juist van minimalistisch, van vintage of modern: met de kersttrends 2016 kun je alle kanten op. Dit vind ik de 4 leukste:

Voor de een is kerst een feest der verplichtingen dat maar niet snel genoeg voorbij kan zijn. Voor de ander is kerst het hoogtepunt van de winter, een festijn waar je maar niet snel genoeg mee kunt beginnen. Ik behoor overduidelijk tot de laatste categorie (qua kerstmuziek- en versieringen kan ik me maar net inhouden tot na Sinterklaas) en daarom ook ben ik zo blij met Pinterest: daar vliegt namelijk de ene kersttrend na de ander me om de oren, al vanaf begin november! De mooiste stijlen komen voorbij en in gedachten zie ik ons huis al helemaal aangekleed, klaar voor de kerst.

Wat zijn de kersttrends 2016

 1. Vintage kerstdecoratie:
  In 2015 schreef ik al over de vintage kersttrend. En er is goed nieuws, want antieke ballen en ornamenten vinden steeds vaker hun weg van de zolder naar Marktplaats, en voor niet eens zo gek duur! (wel altijd even het kaf van het koren scheiden…)
  kersttrend: vintage
 2. Minimalistische kersttrends a la Scandinavië
  Een paar jaar geleden was ik in de kerstperiode in Stockholm. Qua woontrends weten ze daar natuurlijk wel van wanten maar het viel me op dat ze me kerst niet zo enorm uitpakken. Vaak is de Scandinavische kerstsfeer met rood, wit en/of zwart en gebruiken ze zo min mogelijk opschmuck, behalve dan items uit de natuur (bessen, dennenappels, takken).
  Kersttrend: Scandinavie
 3. Gekleurde kunstbomen en vrolijke accessoires (al dan niet DIY)
  Heerlijk vind ik het altijd, knutselen met Mia voor de feestdagen. Kerstversiersels gemaakt van strijkkralen en witte klei vinden (vonden?) we het leukst om te doen. Ik ben benieuwd of ze er dit jaar nog voor te porren is, op haar 14e 😉
  Wat ik trouwens erg leuk vind aan deze trend zijn de gekleurde kunstbomen en de zgn. ‘bottle brush trees’. Hier heb ik veel kerst DIY-ies op een rij gezet en ook hoe je zelf de bottle brush trees kunt maken.
  kersttrend: kleur
 4. Ook mooi: de kersttak in glazen pot of fles
  Te minimalistisch? Ik vind het geweldig, vooral de tak op de foto rechts onderin. Die heeft eigenlijk van alles wat: een antieke kerstboomkaarsenhouder, een ornamentje van witte klei en nog een klein dennenappeltje. Over minimalistische kerstbomen schreef ik trouwens hier al eens eerder.
  Kersttrend: tak in glazen fles

Wat vind jij de leukste kersttrends 2016?

Kan natuurlijk ook zijn dat er niets voor je tussen staat. Ik weet bijvoorbeeld nu al dat mijn moeder deze trends helemaal niets vindt. Van een minimalistische kerstsfeer wil ze al helemaal niet horen, zij pakt het liefst zo groot mogelijk uit met dansende sneeuwpoppen, zingende kerstmannen en lichtgevende treintjes. Ieder z’n smaak, als je het maar gezellig hebt 🙂

Wil je de foto’s van deze 4 kersttrends 2016 in het groot zien en meer inspiratie opdoen, check dan even mijn Christmas Pinterest bord.