Vandaag gearriveerd, een nieuwe “baby” slowcooker! Een ieniemienie exemplaar die zo weinig watt verbruikt, dat hij zelfs op de camping gebruikt kan worden. Ik probeer allereerst een heel lekker slowcookerrecept voor het ontbijt.Is het geen cutie, m’n nieuwe slowcooker van Andrew James? Alleen van de naam word ik al vrolijk en ga ik spontaan een gezellige lullaby zingen. Want zeg nou zelf, Andrew James klinkt toch eerder als de naam van een of andere nieuwe singer-songwriter 😉

Slowcooker baby Andrew James

De foto heb ik genomen met mijn hand erbij, zodat je een beetje kunt zien hoe “groot” hij is.

Geen partituur, maar een receptuur uit de “baby” slowcooker van Andrew James 

Dit nieuwe kindje heb ik via de Slowcookery, een webwinkel met veel verschillende slowcookers van diverse merken. Waarom ik voor dit exemplaar heb gekozen? Vanwege de grootte allereerst. In dit pannetje past 1,5 liter inhoud en dat is voor veel gerechten perfect. Mia en ik zijn met z’n 2-en dus veel meer qua inhoud hebben we niet altijd nodig. Maar wat vooral handig is, is dat deze slowcooker maar 120 watt maximaal verbruikt en het dus perfect doet op de camping of in ons strandhuisje! En voor de prijs hoef je het ook niet te laten: 29,95 euro!

Slowcookerrecept voor het ontbijt:

Al eerder maakte ik een ontbijtrecept met de slowcooker, een apple crumble. Zo lekker! (Je vindt het recept hier.) Mijn doel is om de komende weken nog veel meer slowcookerrecepten voor het ontbijt te bedenken, maak je borst dus maar nat. Dit recept is – al zeg ik het zelf – weer goed gelukt!

Ingrediënten:

  • 200 gr havervlokken
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 250 ml amandel- of rijstmelk
  • 3 el palmsuiker
  • 1 stukje gember gember (ik kon mijn rasp nergens vinden dus heb het stukje er maar gewoon, geschild bij gedaan).
  • een flinke banaan, in stukjes
  • Decoratie: banaan, bessen en geraspte kokos

Zo maak je dit slowcooker ontbijtrecept:

  1. Doe alle ingredienten in de slowcooker en laat 5 uur op een lage stand garen tot de havermout zacht is.
  2. Verwijder het stukje gember (of misschien kan jij wel je rasp vinden, en hoef je niet te vissen ;-))
  3. Serveer met banaan, bessen en bijvoorbeeld wat geraspte kokos.

Eet smakelijk!