kerst DIY

December vind ik bij uitstek een heerlijke maand om te knutselen. Kerstdecoratie kun je natuurlijk heel makkelijk zelf maken. Leuk om te doen met de kinderen, maar ook fijn om gewoon lekker in je uppie te pielen. Dit vind ik een hele leuke kerst knutseltip: een kerstboom gemaakt van foto’s. 

Het is misschien nog een beetje vroeg om al aan het knutselen te slaan voor kerst – als ik dit schrijf is het begin november 😉 Maar aan de andere kant, met kerstdecoratie kun je toch eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen?! Ik ben toch zo dol op het sfeertje tegen het einde van het jaar. Buiten is het donker en koud en binnen is het warm en gezellig.

Tip: check ook deze kerst knutseltip – een kerstboom van washi tape

Kerst knutseltip: kerstboom van foto’s

Op Pinterest zag ik een kerstboom gemaakt van kerstkaarten. Leuk! Maar zoveel kerstkaarten krijg ik eigenlijk niet meer. Het lijkt me leuk om een soortgelijke boom te maken, maar dan met foto’s. Ik heb net een té schattig nieuw printertje, de Sprocket Photo Printer. Daarmee kun je heel makkelijk vanaf je mobiel foto’s printen. Het zijn kleine fotootjes (5 x 8 cm) die je afdrukt op speciaal fotopapier, dat gelijk een sticker is. Handig!

HP sprocket fotoprinter

Ik zoek een paar leuke kerstfoto’s uit van de afgelopen jaren en pluk ook een paar foto’s van Pinterest. Veel foto’s maak ik zwart-wit en verder wil ik een paar foto’s waar de rode kleur een beetje uitspringt. Dit doe ik gewoon allemaal in “Foto’s” op m’n iPhone. Met de zgn. HP Sprocket app kun je eventueel nog leuke foto kaders, filters en emoticons toevoegen.

kerstboom van foto's

Vervolgens druk ik de foto’s af via dezelfde Sprocket app en maak ik een proefkerstboom op tafel waarbij ik de kleuren een beetje evenredig probeer te verdelen. Dan is het een kwestie van plakken, lampjes erbij en voilà! De eerste kerst DIY van dit jaar heb ik in de sprocket pocket

kerst knutseltip

Overige credits: de kast is de IVAR van Ikea. Binnenkort op OHIMP een winactie met deze witte ‘lightstring’, van Deens.nl.

Meer knutseltips voor de kerst

De komende tijd ga ik nog veel meer kerstdecoratie maken. Kerststerren van witte klei, sfeerlichtjes van oude, glazen potjes, kerstboomhangers van strijkkralen en natuurlijk kerstkaarten. Ik hoop dat Mia gezellig wil helpen, maar ik vrees… 😉

Advertisement