Jaja, ik heb een nieuwe baan! Een (freelance) kantoorbaan als communicatieadviseur bij een gemeente. En wat is het leuk!! Maar je begrijpt, ik kan daar niet in een broek met gaten, een slobbertrui en afgetrapte gympies aan komen zetten (mijn favo outfit). Tijd om mijn kast eens flink uit te mesten en wat “degelijke” kantooroutfits samen te stellen. 

My god, wat is het weer een troep in het kleine kamertje. Ik ga je de foto’s besparen, die bewaar ik wel voor een metamorfose blog ;-). Het kleine kamertje gebruik ik als inloopkast. Alleen… van inlopen is helaas geen sprake meer. Ik weet dat ik genoeg zwarte broeken heb die prima kunnen fungeren als “kantoorjeans”. En ik heb heus nog wel andere schoenen dan oldskool Vans en tig paar Nikes. Maar waar?! “Een mooi excuus om nieuwe spullen te scoren!“, is mijn eerste gedachte. Maar ik besluit mezelf een halt toe te roepen en eerst eens flink te gaan uitmesten. Inmiddels is daar een begin mee gemaakt en weet ik weer wat voor vlees broeken en schoenen ik in de kuip heb.

Kantooroutfit maandag

Zo kwam ik deze camel kleurige broek tegen, die ik serieus glad vergeten was! En ook de witte veterboots (Zara, 2014), die stonden in een hoekje achteraf stof te happen. Ik combineer het met een gestreepte sweater (Pull & Bear, 2018) en een zwart leren jasje (Calvin Klein, 2016), die op kantoor natuurlijk gewoon uit gaat.

kantooroutfit maandag

Kantooroutfit dinsdag

Deze kantooroutfit zit heerlijk, maar vind ik zelf echt een beetje saai. Een donkerblauwe broek van Scotch & Soda (2018) en een trui van French Connection (via Zalando Lounge) en een wit bloesje (H&M, ik denk 2013 ofzo?). De schoenen vind ik dan wel weer heel tof, die zijn van Adidas (ook via Zalando Lounge).

Kantooroutfit woensdag

Op woensdag zijn er niet veel mensen op kantoor dus ik besluit om een jeans aan te trekken (Levi’s, 2017). Daarboven een heerlijke sweater die lekker chique glanst van Scotch & Soda (voorjaar 2018). En de schoenen, die zijn gloednieuw! Alleen heb ik ze al zeker 3 jaar. Weer zo’n gevalletje van: “Had ik niet een paar roze lakschoenen ergens staan?!” Nou, gevonden dus. (Ze zijn trouwens van Van den Assem, daar ga ik elk jaar in februari even langs, vanwege de meer dan fantastische sale ;-))

kantooroutfit woensdag kantooroutfit woensdag

En dit draag ik donderdag naar kantoor

Op de donderdagen werk ik halve dagen en deze middag heb ik een (privé) afspraak in de stad. Ik ga dus in principe (redelijk) netjes gekleed, maar wel zo dat ik me in de stad in m’n kantooroutfit ook gewoon comfortabel voel. Het truitje is van Scotch & Soda (again…), de broek met flared legs is van Only en de schoenen zijn van Nike (via SneakAvenue).

kantooroutfit donderdag

sneakavenue

En, wat staan er voor volgende week voor outfits op de planning?

In ieder geval een outfit met de sneakers van Woden. Ken jij dit merk al? WODEN staat voor WOrks of DENmark, de oorsprong van het schoenenmerk ligt dan ook in dit Scandinavische land waar het in 2013 is opgerich. De focus van Woden ligt op het gebruik van zo natuurlijk mogelijke materialen, zoals de anatomisch gevormde kurken inlegzool. Niet alleen gezond, maar ook nog eens erg superstylish, toch? Verder misschien eens een rok of jurkje? Hoewel ik er echt nog niet aan moet denken om een panty/maillot aan te trekken.

woden sneakers

Over deze nieuwe “outfit rubriek”

Omdat mensen mij zo nu en dan wel eens vragen waar ik bepaalde kleding gekocht heb, dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om een outfit rubriek te lanceren. Via een poll op Instagram kom ik erachter dat 84% het inderdaad leuk zou vinden.

outfit poll

Tussen de nee-stemmers zitten een aantal trouwe OHIMP volgers… ik hoop maar dat ze gewoon de andere kant op kijken als er weer een outfit post voorbijkomt 😉 Ik ga in ieder geval proberen om wat vaker een artikel met outfits te publiceren. Misschien wekelijks, maar of dat me gaat lukken… we zien wel!

En, wat vind jij van deze nieuwe rubriek? Tips  & suggesties van harte welkom!!