PPVDW: “Wat is dat nou voor flutkerstboom?!”

flutkerstboom

Sinterklaas is achter de rug en dus toog ik mij met gehaaste spoed naar het tuincentrum om de nodige kerstbombarie in huis te halen. Kerstboom, kerstplantjes, kerstakken en kerstlichtjes. Dit jaar koop ik een piepklein kerstboompje , in Mia’s woorden: een enorme flutkerstboom.

Bij ons tuincentrum is de kerstsfeer al wekenlang goed te voelen en zelf ben ik ook al een tijdje in de mood for Christmas. Dus HUP, ik ga nu alvast wat kerstspulletjes in huis halen! Ik gooi mijn wagentje vol met allerlei groens en stouw de Fiat 500 ermee vol. Vorig jaar was het nog een hele klus om de kerstboom thuis te krijgen maar deze flutkerstboom past perfect. Als ik thuiskom:

Sjesus mam wat is dat nou voor enorme flutkerstboom, my GOD!!

Aan Mia’s terminologie kan ik merken dat ook zij de kerstspirit al aardig te pakken heeft…

kerstboom gifje

Over smaak valt niet te twisten

Op het moment rijst bij mij sowieso de vraag of ik misschien in het bezit ben van een zekere wansmaak. Op de kerstmarkt in Hannover laatst scoorde ik deze zwaan, gemaakt om een mooie plant in te huisvesten. Ik vind het een pláátje. Maar Mia heeft in haar leven nog nooit zo’n spuuglelijk ding gezien. Een kleine poll op Instagram leert mij dat 74% het helemaal met Mia eens is?! Oordeel zelf:

flut zwaan

Zou het dan toch ook echt een flutboom zijn?

Het schattige kerstboompje heb ik overgezet in een oude terracottapot. Hij staat op een mooi marmer tafeltje naast de houtkachel (of dat nou zo’n goed idee is…) Ik doe qua boom dit jaar een beetje minimalistisch en hang er alleen een lichtsnoertje in. Aan de muur ernaast hang ik een kerstboomposter (zondag as. een winactie met deze kerstposter van Piet Hein Eek!!) en wat andere decoratie. (Die ster van houten takken heb ik trouwens helemaal zelluf gemaakt #trots 😉 Je leest hier hoe je dat heel eenvoudig kunt doen).

Ik vind het mooi, en wat de puber er van vindt… boeiuh!! Vraag me trouwens af of ze de cadeautjes onder de boom net zo flut vindt?

cadeautjes onder de kerstboom

Heb jij ook een flutkerstboom dit jaar? Of pak jij groots uit.

Doe heerlijke kerstinspiratie op in deze artikelen:

flutkerstboom
6 thoughts on “PPVDW: “Wat is dat nou voor flutkerstboom?!”

 1. Ar

  Ach joh, ik heb ook een flutkerstboom staan: al jaren geen boom gehad in huis en inmiddels dus ontwend.Knal er iedere dag wel een aantal malen bijna! in.Wat een vreselijke sta in de weg, dat gaat volgend jaar anders.Wellicht zo een flutboom als die nu bij jouw staat, maar wat de … is dat voor een zwaan..dat kan echt niet, ga je schamen..gauw

  hihihi of is dat nu ho ho ho

  Reply
 2. Charlotte

  Ik heb een gigantische Zweedse boom. Waar ik 15 cm vanaf moest zagen omdat hij anders niet rechtop kon staan. Leek helemaal niet zo groot op de parkeerplaats, en paste ook prima op de auto…

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring