appel en amandel snackNa een aantal zeer gezellige tripjes met de nodige drankjes en lekkernijen is het tijd om de gezonde draad weer op te pakken. Ik kwam deze supersimpele maar o-zo gezonde bolletjes tegen, die in een handomdraai klaar zijn. En… nog lekker ook!

Afgelopen weekend waren Mia en ik op een mini-vakantie in Frankrijk. Je kent het wel: heerlijk knapperig stokbrood bij het ontbijt, dik besmeerd met roomboter en Nutella. ’s Avonds een glas wijn en een stukje kaas. De histamines vlogen me om de oren daar in het fijne Frankrijk. Niet zo gek dat ik maandag achter mijn bureau zat met wallen tot op mijn enkels en een buik als een ballon. Als ik niet weer wil eindigen als een paar weken terug moet ik snel mijn histamine vrije dieet weer oppakken.

Supergezonde appel en amandel snack

Deze appel en amandel bolletjes zijn heel makkelijk te maken met heel weinig ingrediënten:

  • 2 cups havermout
  • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 kop verse, witte amandelen (je kunt ook amandelpasta of pindakaas gebruiken, maar dit past niet in een histamine vrij dieet)
  • 2 theelepels chiazaad
  • Optioneel: 2 theelepels kaneel (ik zou het doen! Maar helaas voor mij boordevol histamine)
  • Optioneel: scheut ahorn siroop of honing (I did it ;-))

appel en amandel bolletjes

Bereiding

  • Meng alle Ingredienten in de keukenmachine tot een deeg. Als het er nog te nat uit ziet voeg je gewoon wat havermout toe.
  • Rol balletjes van het deeg en leeg deze voor een half uur à uur in de koelkast.
  • Je kunt deze appel en amandel snack bewaren in de koelkast (niet langer dan 2 dagen zou ik denken?) maar ook prima invriezen.

Eet smakelijk!

Meer histamine vrije recepten: