Op van die hele warme dagen drink ik liever liters water dan dat ik eet. Een ontbijtje schiet er dan ook nog wel eens bij in. Maar ik heb nu de oplossing: een recept voor een voedzaam waterijsje met havermout!

Havermout in je ijs? Ja echt! Ik heb de blender een paar tourtjes extra laten maken en dat zorgde voor een heerlijk, glad waterijsje.

recepten waterijsjes

Ingrediënten voor het waterijsje met havermout

Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk histaminevrij te eten (hier lees je wat dat is en waarom ik dat doe) vandaar dat dit waterijsje histamine-arme ingrediënten heeft:

  • 1 nectarine (ik doe de schil er gewoon bij, de pit daarentegen…)
  • 2 kopjes rijstwater (ik gebruik die van Alpro)
  • 1 appel
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 schep honing

Blenden maar

Als het nou een Magnum Almond is of Vienetta… ok. Maar verder voel ik me niet zo aangetrokken tot ijs met stukjes erin. Vandaar dat ik de blender een paar keer extra laat draaien, totdat ik echt een glad drankje heb. Dit giet ik in de Calippo vormpjes en vervolgens gaan ze voor een paar uur de vriezer in.

waterijsje met havermout

Deze winactie is afgelopen

Calippo ijsvormpjes van Green Jump winnen!

Van Green Jump mocht ik deze “Calippo”  ijsvormpjes testen. Superhandig voor het kleine koelkastje in ons strandhuisje, waarvan het vriesvak echt ieniemienie is.


Ook deze vormpjes bevatten, net als de andere vormpjes die ik vaak gebruik, geen gifstoffen en zijn BPA vrij.

Van Green Jump mag ik 2 sets Calippo ijsvormpjes weggeven! En meedoen is heel makkelijk.

Je doet mee als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Ik word natuurlijk ook erg blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je dit bericht wilt delen. Heel veel succes!!