Pssst, kun je een geheimpje bewaren? Ik heb gesmokkeld. Ik heb een scones recept uit het barbecue kookboek ‘Hete Kolen’ gewoon in de oven gemaakt. Het lukte prima. Ze waren zelfs zo lekker dat ze nu ook al op zijn (sorry Bonnie!).
Scones it is!
Ken je dat, dat een gerecht zo is verbonden met een plaats, dat je weer even helemaal terug bent als je het eet? Sinds onze roadtrip in Ierland kan ik geen scone meer eten zonder weer te denken aan ons mooie huis in Ardgroom, de prachtig woeste ring of Beara en natuurlijk aan links rijden. Toen ik het kookboek Hete Kolen onder ogen kreeg, was de keuze dan ook snel gemaakt: scones! Maar om daar nu de barbecue voor aan te steken? Het lukt vast ook wel in de oven.
Ingrediënten voor dit scones recept:
200 g rozijnen
500 g bloem
100 g suiker
25 g bakpoeder (of 12,5 g baking soda)
10 g zeezout
100 g roomboter
200 ml karnemelk
1 ei
Recept scones
Wel de rozijnen ongeveer 30 minuten in lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wil je de scones toch op de barbecue maken? Gebruik dan een pizzasteen en breng de temperatuur in de barbecue naar 225°C. Meng alle ingredienten, behalve de rozijnen, in een keukenmachine met deeghaken tot een homogeen deeg. Klop niet te lang door, scones moeten juist een beetje kruimelig zijn. Voeg de rozijnen toe en laat de machine draaien tot ze gemengd zijn. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 2 cm dik. Snijd deze lap deeg in 8 vierkanten. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en bestuif met bloem. Leg de scones er op en bak in ongeveer 15 minuten gaar. Of leg ze op de met bloem bestoven pizzaplaat van de barbecue. Ook dan duurt het ongeveer 15 minuten.
Los op de bbq met winactie
Dit smokkelen was natuurlijk eenmalig. Morgen ga ik echt los op mijn Weber. Met behalve een mooi recept uit ‘Hete Kolen’ ook een test van mijn barbecue skills en een leuke winactie! Tot die tijd droom ik weer even weg naar Ierland. Compleet met klontje boter en jam, net als in Ardgroom.
Welkom op OHIMP! Ik ben Bonnie, woon in Haarlem en ben moeder van Mia (17). Ik hoop je hier te inspireren met mijn teksten en foto’s over reizen, fashion, homedeco en nog veel meer. Wil je samenwerken of meer weten? Lees verder…
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Recent Comments