Zijn winacties echt of nep? Nou daar kan ik heel duidelijk over wezen: op OHIMP zijn ze hartstikke echt! Zelfs zo echt dat als een aanbieder de afspraken niet nakomt, ik uit eigen zak de winnaar compenseer. Kijk maar…

Elke zondag bedenk ik een mooie winactie voor de bezoekers van OHIMP. Waarom? Omdat ik de bezoekers van OHIMP graag blij maak. Met leuke content en met af en toe een mooie prijs. Natuurlijk hoop ik ook dat ik door de winacties meer bezoekers trek, maar dat werkt twee kanten op: hoe meer bezoekers, hoe meer geïnteresseerd partijen zijn om samen te werken en dat betekent nog mooiere prijzen in de toekomst dus!

Ik hoor vaak: “winacties echt? Nee joh, alleen maar reclame!”

En daar kan ik eigenlijk best boos om worden. Er gaat veel tijd zitten in het uitzoeken van passende prijzen die goed passen bij OHIMP en ook voor de bezoeker aantrekkelijk genoeg zijn. Het maken van afspraken met de betreffende aanbieders/uitgevers is een tijdrovend klusje. En dan vervolgens bekijken wie de winnaars zijn (heeft de persoon de winactie gedeeld, heeft hij/zij niet (te vaak) eerder iets gewonnen, is de reactie onder de blog leuk/leerzaam/inspiratief, is hij/zij een trouwe bezoeker of alleen maar uit op het winnen prijzen etc etc), ook daar ben ik wel een avondje mee zoet.

Maar, ik vind het alleen maar leuk om te doen en als ik dan alle leuke reacties lees en de shares en likes zie, dan is mijn dag helemaal goed.

Kommen van Broste

Wat zijn nu de beste winacties?

Daar valt eigenlijk geen touw aan vast te knopen. De regisseursstoelen van Iris deden het heel goed. Het keramiek van Lilo vonden jullie erg interessant. De kommen van Broste vonden jullie waanzinnig. Net als de boeken van Hemsley en Hemsley. Maar het horloge van Daniel Wellington scoort tot dusver het allerbest.

En wat als de samenwerkende partij zijn afspraken niet komt?

Tot voor kort was me dat nog nooit gebeurd. Elke winnaar heeft altijd zijn of haar prijs keurig ontvangen. Maar bij deze winactie is het misgegaan. De 3 winnaars zouden 20 euro shoptegoed krijgen via de webshop telefoonhoesjestore.nl, om daar vervolgens nieuwe telefoonhoesjes mee aan te kunnen schaffen. De afspraken zijn van tevoren duidelijk gemaakt maar toen ik de winnaars vervolgens aan telefoonhoesjestore.nl doorstuurde waren ze niet meer bereikbaar. Op geen enkele manier: niet per mail, niet via het contactformulier en opeens is geen enkel telefoonnummer meer vindbaar. Afspraak is afspraak en gewonnen is gewonnen, dus ik heb de winnaars uiteindelijk uit eigen zak 20 euro pp betaald.

Dus… zijn winacties echt?

Yes! Op OHIMP dan in ieder geval 🙂

Maar na dit negatieve voorval moest ik even tot bezinning komen en daarom heb ik de afgelopen 2 weken geen winactie geplaatst. Niet getreurd: vanaf volgende week gewoon weer elke week op zondag een fijne weggeefactie hoor!!

XX
Bonnie