Er zijn natuurlijk verschillende plekken voor tattoos te bedenken, maar de laatste tijd zie je ze steeds vaker: de tatoeage voor op de voet. Voettattoos zijn op dit moment heel populair zijn en dit zijn 30 prachtige voorbeelden.

Op Pinterest zie ik de meest mooie tatoeages op de voeten aan me voorbijtrekken. Zelf heb ik ook een tattoo op mijn voet, maar die dateert nog uit 1999 en is – hoewel nog steeds hartstikke strak – niet de moeite van het laten zien waard. (iets met een draak en tribal… ugh). Als je een voettattoo laat zetten moet je wel even stilstaan bij een aantal minpuntjes.

(Als je op je mobiel kijkt: je kunt heel gemakkelijk op de plaatjes inzoomen door te “pinchen”. Ook kun je alle afbeeldingen op Pinterest bewaren. Door er even op te tikken verschijnt het Pinterest logo.)

Wat zijn de nadelen van een voettattoo?

  • Over het algemeen genomen vervagen voettattoos sneller dan andere tattoos. Dit zou komen doordat ze in je schoenen en sokken zitten en dit bevordert het slijtage proces. Maar echt, het varieert van persoon tot persoon en hangt ook af van de mate van zorg die aan de tatoeage wordt gegeven. Mijn voettattoo is nog steeds hartstikke scherp en totaal niet vervaagd.
  • Het laten zetten van een tattoo op de voet is over het algemeen best pijnlijk. Dit komt omdat de huid hier dunner is en er veel botjes zijn. Tattoos dicht op het bot laten zetten is gewoon net wat gevoeliger. Ik weet nog dat het zetten bij mij een niet te bedwingen trilvoet in gang zette, tot irritatie van de tattoo artist. Vooral bij mijn tenen deed het flink zeer.
  • De genezing van een tattoo op je voet duur vaak wat langer dan tatoeages op andere plekken. Dit komt weer door de sokken en de schoenen en het advies luidt dan ook meestal om direct na het zetten geen schoenen en sokken te dragen.

Maar ondanks deze factoren zijn tattoos op de voet (in de meeste gevallen) plaatjes om te zien en kun je een waar kunstwerk te pakken hebben.

tattoo inspiration foot

Populaire voet tattoo ontwerpen

Er zijn allerlei ontwerpen te bedenken voor een tattoo op je voet. Sommige mensen gaan voor veilig en kiezen voor een kleine tatoeage. Anderen laten hun hele voet bedenken en er zijn zelfs mensen (vooral vrouwen) die ook hun tenen laten versieren.

tattoo inspiration foot

30x de allermooiste tattoos voor op de voet

Nou een paar heb je er al kunnen zien, maar deze voorbeelden wil ik je ook niet onthouden.

Voet tattoos met kleur:

foot tattoo inspiration

foot tattoo inspiration

tattoos voor op je voeten inspiratie

Tattoos voor op de voet met een paardenbloem:

Wie het kleine niet eert…

tattoo inspiration foot

Walk by faith, een voet tatoeage met tekst

voet tatoeage tekst

Enkelbandje tattoo

enkelbandje tatoeage

Veren tattoos:

foot tattoo feather

 

foot tattoo feather

 

 

foot tattoo inspiration

Voor de reptiel-lovers onder ons:

snake tattoo

dragon tattoo

Tattoos op donkere huiden vind ik prach-tig:

tattoo on dark skin

Deze artikelen schreef ik eerder over tatoeages:

Of neem ik kijkje op mijn Pinterest tattoo inspiratation bord.

Deze afbeelding heb ik voor je gemaakt om eventueel te bewaren op Pinterest.

tattoo voor op de voet