De deur uitgaan zonder iPhone, dat kan ik al jaren niet meer. En niet eens persé om “always-on” te zijn, maar vooral omdat ik overal maar foto’s van wil maken. Dit doe ik voor de blogs op OHIMP, die ik graag volprop met foto’s. Maar ook omdat ik alle gemaakte (foto)herinneringen graag wil bewaren. Nu staan er op mijn iPhone 11 Pro Max ruim 35.000 foto’s, dus je zou zeggen: hoe ziet zij door de bomen het bos nog?! Voor het foto’s zoeken op de iPhone, daar heb ik drie handige tips voor. 

Als groot Apple fan ben ik bijna altijd wel in het bezit van het nieuwste model iPhone. Dat doe ik dus voornamelijk om de lenzen die telkens maar verbeteren. Maar het echte geheim van iPhone fotografie zit hem eigenlijk niet eens in de kracht van de lens. Het zit hem meer in de creativiteit van de fotograaf en zijn of haar kunde om een leuke/goede compositie te bedenken.

Mooie foto’s ongeacht het model iPhone

Met elk model iPhone kun je dus prachtige foto’s maken, of dat nu een iPhone 6, een iPhone 11 of een iPhone SE 2 is.

Laatstgenoemde is trouwens het meeste recente toestel van Apple en ook nog eens de best betaalbare optie. Ook heeft de iPhone SE 2 het beste “single camera-systeem” van alle iPhones tot nu toe en beschikt hij over die portretmodus functie.

Tip 1 | Foto’s zoeken op de iPhone via jaren – maanden – dagen

Als je de fotobibliotheek op je iPhone opent zie je helemaal onderin 4 verschillende buttons. Laten we beginnen bij de linker: bibliotheek. Als je daarop klikt zie je weer 4 verschillende buttons: jaren, maanden, dagen, alle foto’s. Als je op “jaren” klikt kun je per jaar zoeken naar door jou gemaakte foto’s.

Even een voorbeeld:

ik zoek naar de foto’s die ik in 2018 heb gemaakt, toen ik het interieur van ons strandhuisje heb veranderd. Dan klik ik op bibliotheek-jaren-2018 en scroll zo via de verschillende maanden heel gemakkelijk naar de betreffende foto’s <fotovoorbeeld>. Vervolgens klik ik op het fotomap en krijg ik alle foto’s uit die periode te zien.

Mooie houten vloeren inspiratie

Een best wel groot probleem... onze vloerbalken vertonen sporen van zwam. Ga ik dit nog een paar jaar aankijken en onze eikenhouten vloer een nieuw leven geven? Of pak ik het rigoreuzer aan, laat de balken vervangen en kies een nieuwe vloer. Wat het ook wordt, de...

Verzorgingstips voor de bekerplant (ook wel de Monkey Jar)

Heb ik me in het tuincentrum toch gewoon weer niet weten in te houden. Dit keer viel ik als een blok voor een hangplant met rode kelken. Het blijkt een vleesetende plant te zijn! Hij heet Nephentes oftewel bekerplant. Hoe je deze bijzondere plant verzorgt? Daar vertel...

Weekend finds 24 | met o.a. antibitch serum (?!)

Terwijl ik geniet van het uitzicht bij ons strandhuisje tik ik lekker wat blogjes weg. En zo is het ook weer tijd voor een nieuwe Weekend Finds, waarin ik mooie plaatjes deel die ik de afgelopen week her en der ben tegengekomen. Antibitch serum, een geinig...

Winnen: 2x het nieuwe tuinboek van Boer Tom

Voor wie er toe is aan handige tuintips heb ik goed nieuws: Tom (alias Boer Tom) heeft namelijk een nieuw boek uitgebracht boordevol tuininspiratie en praktische tips. En ik heb goed nieuws: van Tom mag ik 2 exemplaren van Tuinieren met Tom weggeven! Doe je mee? Boer...

Parasol inspiratie | onze nieuwe Vaticano parasol

Als de zon schijnt lijkt alles beter, mooier en gezelliger. Toch ben ik niet meer zo dol op de zon als vroeger. Aan bakken doe ik sowieso niet meer, liever doe ik een hoed op of settle mezelf onder een mooie parasol. Onze nieuwe Solero parasol is dan ook heel welkom...

DIY | plantenpotje van een blikje

Weet je nog, die leuke Chinese theeblikjes van vroeger? Misschien zijn ze wel helemaal niet van vroeger, en zijn ze nog steeds volop te koop. Alleen ik kom ze niet meer tegen. Wel volop andere leuke blikjes trouwens. En van die leuke blikjes, kun je ontzettend leuke...

25x droom zwembad voor een stadstuin

Een zwembad. In je tuin. Dat is toch het toppunt van luxe?! Ik koester deze wens nu al een tijdje. Natuurlijk kan ik aan de bak met opblaasbadjes of een houten tobbe, maar hoe lekker zou het zijn om een ECHT zwembad in de tuin te hebben. Niet groot hoor, zeker niet....

Weekend Finds 23 | Albino Monstera, retro gallery wall en meer…

Een gallery wall van retro schilderijtjes. Een supermooi hoekje op de aanrecht. En onze prachtige Albino Monstera (oftewel de Monstera Variegata) met 2 spierwitte bladeren. Dit en meer in de Weekend Finds van deze week.  Leuke zwartwit print Deze leuke print doet me...

Verzorgingstips voor de Monstera Variegata

Al een paar jaar zijn kamerplanten een grote trend. Iedereen kent dan ook vast wel de Monstera?! De bekendste soort hiervan is de Monstera Deliciosa, maar ook de Monstera hangplant Obliqua is heel erg geliefd. Maar ken je ook de Monstera Variegata al? Deze "albino...

Verzorgingstips voor de Begonia Masoniana

Onlangs stapte ik het tuincentrum binnen met de stellige overtuiging dat ik alleen een plant voor een ander zou kopen en GEEN plant voor mezelf. Mijn plantenverslaving loopt namelijk de spuigaten uit, in de huiskamer alleen al staan ondertussen ruim 50 planten en dan...

Fashionpost #65 | 3x winterjassen trends

Het is weer zover: de zon gaat schuil achter grijze wolken en de wind steekt de kop op. Herfst. Winter! Persoonlijk heb ik daar geen enkele moeite mee, want dan kan ik mij buiten weer heerlijk hullen in mutsen, sjaals en warme winterjassen. Ben jij benieuwd wat de...

Shoptip | duurzame webwinkel Bewust Puur

Dat het shoppen van duurzame, biologische en natuurlijke producten alleen gedaan wordt door geitenwollensokken types behoort inmiddels allang tot een grijs verleden. Althans, in mijn beleving. Ik gebruik steeds vaker natuurlijke producten, voor mijn voeding en...

Mama Mia test: WECOLOUR haarverf (mét grijsdekking… echt!)

Al jarenlang verf ik mijn eigen haar. Meestal (= eigenlijk altijd wel) met een pakje dat ik bij de drogist heb gekocht. Aan die pakjes kleven behoorlijk wat nadelen. Want: ze zijn niet goed voor mijn haar (veel te agressief) en bovendien is de grijsdekking ver te...

Mama Mia test: 3x MGC Derma huidverzorging

Nu de zon zich vaker laat zien is het tijd om weer extra aandacht aan huidverzorging te besteden en wat vaker te smeren met producten die bescherming bieden. Mia en ik proberen 3 producten van MGC Derma en vertellen je er hier meer over.MGC Derma is sinds 2018 een...

Fashionpost 64: welcome back – gouden oorringen

Is goud helemaal jouw ding? Dan is de gouden oorringen trend jou misschien wel op het lijf geschreven. Eigenlijk zijn oorringen zijn nooit helemaal uit het modebeeld verdwenen, maar de komende seizoenen nemen ze wel flink in omvang toe. Niet alleen oversized, maar...

Fashionpost 63: korte cardigan “tucked in”

De veelzijdigheid van de cardiganAls een ondergewaardeerd kledingstuk hangt er standaard een zwarte cardigan over mijn bureaustoel op kantoor. Het vest is ideaal om de temperatuurschommelingen in onze kantoortuin te bedwingen. Zelfs mijn mannelijke collega heeft er...

Fashionpost #62: zo style je de witte broek in de winter

Een witte broek alleen voor de zomermaanden? Echt niet! Met deze tips draag je een lichte broek het hele jaar door. Een vriendin uit België zei eens tegen mij: "Een witte broek? Dat dragen alleen schilders en Hollanders!" Dit voorval - en misvatting - dateert al van...

Fashionpost 61: sneakers combineren (+ win Double V Shoes)

Of ik nou wandel, dans, sport of naar mijn werk ga... sneakers zijn mijn beste maatjes. In deze fashionpost laat ik je zien hoe mijn nieuwe Double V sneakers combineren bij 3 verschillende outfits. En als kers op de taart geef ik ook een paar Double V Shoes naar keuze...

Mama Mia test: MGC Derma

Hennep op je gezicht? Ja, hennep op je gezicht! Mama Mia test het merk MGC Derma. Een serie verzorgingsproducten met CBD oftewel cannabidiol. CBD en dan met name CBD olie wordt steeds populairder als medicijn tegen pijn, ontstekingen en zelfs tumoren. Maar wist je dat...

Supersimpel trucje om zilveren sieraden glimmend te maken

Zijn jouw zilveren sieraden dof of zwart uitgeslagen? Met dit simpele trucje krijg je ze in 10 minuten weer blinkend schoon. Iedereen die zilveren sieraden draagt heeft wel eens te maken met het zwart uitslaan van het materiaal. Dit is een natuurlijk proces - oxidatie...

Tip 2 | Een zoekopdracht invullen 

Een hele gemakkelijke functie die ik zelf pas onlangs heb ontdekt is de zoekfunctie. Je vindt deze optie helemaal linksonderaan als je de iPhone foto’s app opent.

Als je op het vergrootglas klikt kun je bovenin een zoekopdracht invoeren. Je vult hier locaties in waar je foto’s hebt gemaakt, maar ook thema’s en onderwerpen.

Bij ons strandhuisje bijvoorbeeld kan ik het niet laten om elke avond de zonsondergang te fotograferen, mits deze er is uiteraard. Stel ik wil alle zonsondergangen zien die in mijn 35.000 foto’s tellende fotobibliotheek staan. Dan ga ik als volgt te werk:

Ik tik op de zoekknop en vul “zonsondergang” in. Nu verschijnen daar al mijn (857!) zonsondergang foto’s. Als ik vervolgens op Toon alles klik worden alle 857 foto’s getoond. Dit werkt ook voor andere zoekopdrachten. Als ik Frankrijk invul krijg ik al mijn foto’s te zien die in Frankrijk gemaakt zijn. Maar ik kan ook 4 september invullen. Dan krijg ik alle foto’s te zien die ik ooit op 4 september (mijn verjaardag) heb gemaakt. 

foto's zoeken op de iPhone

Tip 3 | Albums aanmaken

Om foto’s te clusteren kun je ook albums aanmaken. Ik heb dit bijvoorbeeld gedaan van mijn vader en moeder, die kort geleden overleden zijn. Op deze manier heb ik van hun beiden eigenlijk een virtueel foto-album, dat ik altijd direct bij de hand heb. Ook heb ik een album aangemaakt met foto’s van belangrijke documenten zoals mijn rijbewijs en het paspoort van Mia en mijzelf. Dan heb ik die altijd paraat mocht het nodig zijn, en hoef ik niet eindeloos te zoeken.

Hoe maak je een album aan?

  • Selecteer de foto’s die je in een album wilt plaatsen
  • Klik op het pijltje omhoog linksonder
  • Klik op “zet in album”
  • Vervolgens kun je een nieuw album aanmaken of de foto’s plaatsen in een reeds aangemaakt album

Foto’s zoeken op de iPhone via Albums

Met albums kun je nog veel meer leuke dingen doen. Zo kun je – als je in het betreffende album op de 3 stipjes rechtsboven klikt – een terugblikfilm afspelen. Die maakt de iPhone van je foto’s in dat album, er wordt zelfs een muziekje bij afgespeeld. Die video kun je vervolgens weer bewaren in je iPhonebibliotheek. Maar ook streamen naar je AppleTV, mocht je die hebben.

Meer tips om foto’s te zoeken op de iPhone vind je ook hier.