De deur uitgaan zonder iPhone, dat kan ik al jaren niet meer. En niet eens persé om “always-on” te zijn, maar vooral omdat ik overal maar foto’s van wil maken. Dit doe ik voor de blogs op OHIMP, die ik graag volprop met foto’s. Maar ook omdat ik alle gemaakte (foto)herinneringen graag wil bewaren. Nu staan er op mijn iPhone 11 Pro Max ruim 35.000 foto’s, dus je zou zeggen: hoe ziet zij door de bomen het bos nog?! Voor het foto’s zoeken op de iPhone, daar heb ik drie handige tips voor. 

Als groot Apple fan ben ik bijna altijd wel in het bezit van het nieuwste model iPhone. Dat doe ik dus voornamelijk om de lenzen die telkens maar verbeteren. Maar het echte geheim van iPhone fotografie zit hem eigenlijk niet eens in de kracht van de lens. Het zit hem meer in de creativiteit van de fotograaf en zijn of haar kunde om een leuke/goede compositie te bedenken.

Mooie foto’s ongeacht het model iPhone

Met elk model iPhone kun je dus prachtige foto’s maken, of dat nu een iPhone 6, een iPhone 11 of een iPhone SE 2 is.

Laatstgenoemde is trouwens het meeste recente toestel van Apple en ook nog eens de best betaalbare optie. Ook heeft de iPhone SE 2 het beste “single camera-systeem” van alle iPhones tot nu toe en beschikt hij over die portretmodus functie.

Tip 1 | Foto’s zoeken op de iPhone via jaren – maanden – dagen

Als je de fotobibliotheek op je iPhone opent zie je helemaal onderin 4 verschillende buttons. Laten we beginnen bij de linker: bibliotheek. Als je daarop klikt zie je weer 4 verschillende buttons: jaren, maanden, dagen, alle foto’s. Als je op “jaren” klikt kun je per jaar zoeken naar door jou gemaakte foto’s.

Even een voorbeeld:

ik zoek naar de foto’s die ik in 2018 heb gemaakt, toen ik het interieur van ons strandhuisje heb veranderd. Dan klik ik op bibliotheek-jaren-2018 en scroll zo via de verschillende maanden heel gemakkelijk naar de betreffende foto’s <fotovoorbeeld>. Vervolgens klik ik op het fotomap en krijg ik alle foto’s uit die periode te zien.

Tradescantia zebrina verzorgen en stekken

Plants are friends. Een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn. Planten zijn goed zijn voor je gezondheid. Ze zorgen voor meer zuurstof, luchtzuivering en luchtbevochtiging. Maar, ze zijn vooral gewoon heel gezellig. Is jouw huis ook langzaam aan het veranderen...

Plantenpot van tegels | zo maak je ‘em

Wil je een originele plantenpot en heb je toevallig nog wat tegeltjes liggen? Dan is deze DIY echt iets voor jou. In dit artikel wat fijne tegel inspiratie en de werkwijze voor de plantenpot van tegels. Tegels, we love them. En lang niet alleen voor het betegelen van...

10x inspiratie met wanden van glasblokken

Glasblokken zijn in het interieur weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen de traditionele exemplaren, op glasblokgebied heeft er de laatste tijd een ware evolutie plaatsgevonden. En dus..

Mosa Kho Liang tegels | hal make-over

2021, het jaar dat een giga verbouwing in ons huis markeerde. Vloerbalken, plafond, leidingen, riool... alles eruit. Daarvoor in de plaats, vloerverwarming, uitbouw, nieuwe tuin, badkamer en hal. En over die hal wil ik het vandaag met je hebben. Want die is toch zo...

Budget DIY met Action schaaltjes

Op social media komt de ene na de andere DIY voorbij. Sommige zijn zo leuk dat wij ze natuurlijk moeten uitproberen. Iets wat je nu veel op TikTok ziet zijn DIY's met Action materialen. Vaak lekker goedkoop dus! Wij hebben er 1 uitgeprobeerd waar je twee kommen voor...

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

DIY: 5x creatief met een oude koffer

Met het opruimen van de zolder, schuur of berging kom je nog wel eens iets tegen. Een oude koffer bijvoorbeeld. En dan bedoelen we echt een oude koffer. Niet één met wieltjes, een cijferslot en 5 verschillende opbergvakken. Maar een eigenlijk onpraktische koffer met...

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je "kale" deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren. Dat ik in mijn huis...

DIY: stock tank pool in je tuin

Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken... Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk. In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor...

Het verschil tussen een inloopdouche en een douchecabine?

Ben je op zoek naar de ideale inloopdouche of douchecabine voor je badkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? In dit artikel lees je alles over verschillende soorten douches en hoe je de juiste douche vindt.  Of je nu warm of koud doucht, een douche...

Over het ontstaan van de Nike Air Max 1

De Nike Air Max 1 is een van de meest iconische en invloedrijke sneakers in de geschiedenis van de sneakers. Vooral in Nederland is de sneaker misschien wel dé populairste sneaker van Nike ooit. Of je nu jong of oud, sportliefhebber of niet bent... Er is altijd wel...

Fashionpost 74: a pop of red

Dit is een trend waar wij om staan te springen: A pop of red. Open je Instagram of sla je een fashion magazine open, dan ontkom je er niet aan. Deze trend is razend populair. Wat het precies is? Eigenlijk zegt de naam het al. Bij deze trend verwerk je een klein beetje...

De beste tips voor lange nagels

Zijn je nagels net een beetje gegroeid en daar gaat er weer één. Iedereen met kwetsbare nagels kent deze struggle. En hoe irritant is het als er na een verse manicure weer één afrbreekt. Dan maar weer knippen en opnieuw beginnen. Of misschien toch eens wat extra...

Deze dingen wist je nog niet over granaatappel

De granaatappel lijkt steeds populairder te worden. Menig foodie verwerkt de pitjes in gerechten, in de supermarkt kan je verse granaatappelsap persen en het wordt zelfs verwerkt in beauty producten. Maar waar komt de vrucht eigenlijk vandaan en waar is ie goed voor?...

Zo draag je de metallic trend

Wie is er ook ready voor de lente? Wij in ieder geval wel. En één van de leukste dingen aan deze tijd van het jaar zijn de nieuwe lente trends. Aan die van dit jaar moet je misschien een beetje wennen. We hebben het over de metallic trend. En nee, je hoeft niet van...

Fashionpost 73: De trenchcoat

De trechcoat is een ideale 'tussenjas'. Voor die periode tussen de vrieskou en het écht warme weer. Hij is natuurlijk al eeuwen bekend. Je kent misschien wel de trenchcoats van Burberry. Beige van buiten en ruitjes van binnen. Super leuk, maar ook super duur. Gelukkig...

Zomerse detox drankjes

Het wordt langzaam maar zeker warmer buiten. De zon schijnt vaker en de vogeltjes fluiten. Dat kan maar 1 ding betekenen. De lente gaat ein-de-lijk beginnen. Wil jij fris en fruitig het voorjaar ingaan? Probeer dan deze super makkelijke detox drankjes. Drink ze los of...

Rozemarijn een wondermiddel voor je haar

Als we TikTok mogen geloven is Rozemarijn een wondermiddel voor je haar. Het zou moeten zorgen voor magische haargroei. TikTokkers ging massaal aan de slag met het maken van eigen mengsels. Rozemarijn geweekt in water of in olie. Maar werkt het nou echt? OHIMP zoekt...

Fashionpost 72: de wijde geruite broeken trend

Fashion trends komen, fashion trends gaan. Dat geldt voor kleuren, modellen en patronen, dat gaat al jaren zo. De geruite broeken trend is er eentje aan welke vaak een bekakt imago kleeft. Maar als je hem op de juiste manier draagt, dan kun je er alle kanten mee op....

Fashionpost 71 | trendy jassen voor de herfst/winter

In ons kikkerlandje kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn. Gelukkig kun je je daar prima op kleden. Het belangrijkste kledingstuk om buiten te dragen en de weersomstandigheden mee te trotseren? Dat is natuurlijk de jas! Maar wat zijn nu trendy jassen om te dragen...

Tip 2 | Een zoekopdracht invullen 

Een hele gemakkelijke functie die ik zelf pas onlangs heb ontdekt is de zoekfunctie. Je vindt deze optie helemaal linksonderaan als je de iPhone foto’s app opent.

Als je op het vergrootglas klikt kun je bovenin een zoekopdracht invoeren. Je vult hier locaties in waar je foto’s hebt gemaakt, maar ook thema’s en onderwerpen.

Bij ons strandhuisje bijvoorbeeld kan ik het niet laten om elke avond de zonsondergang te fotograferen, mits deze er is uiteraard. Stel ik wil alle zonsondergangen zien die in mijn 35.000 foto’s tellende fotobibliotheek staan. Dan ga ik als volgt te werk:

Ik tik op de zoekknop en vul “zonsondergang” in. Nu verschijnen daar al mijn (857!) zonsondergang foto’s. Als ik vervolgens op Toon alles klik worden alle 857 foto’s getoond. Dit werkt ook voor andere zoekopdrachten. Als ik Frankrijk invul krijg ik al mijn foto’s te zien die in Frankrijk gemaakt zijn. Maar ik kan ook 4 september invullen. Dan krijg ik alle foto’s te zien die ik ooit op 4 september (mijn verjaardag) heb gemaakt. 

foto's zoeken op de iPhone

Tip 3 | Albums aanmaken

Om foto’s te clusteren kun je ook albums aanmaken. Ik heb dit bijvoorbeeld gedaan van mijn vader en moeder, die kort geleden overleden zijn. Op deze manier heb ik van hun beiden eigenlijk een virtueel foto-album, dat ik altijd direct bij de hand heb. Ook heb ik een album aangemaakt met foto’s van belangrijke documenten zoals mijn rijbewijs en het paspoort van Mia en mijzelf. Dan heb ik die altijd paraat mocht het nodig zijn, en hoef ik niet eindeloos te zoeken.

Hoe maak je een album aan?

  • Selecteer de foto’s die je in een album wilt plaatsen
  • Klik op het pijltje omhoog linksonder
  • Klik op “zet in album”
  • Vervolgens kun je een nieuw album aanmaken of de foto’s plaatsen in een reeds aangemaakt album

Foto’s zoeken op de iPhone via Albums

Met albums kun je nog veel meer leuke dingen doen. Zo kun je – als je in het betreffende album op de 3 stipjes rechtsboven klikt – een terugblikfilm afspelen. Die maakt de iPhone van je foto’s in dat album, er wordt zelfs een muziekje bij afgespeeld. Die video kun je vervolgens weer bewaren in je iPhonebibliotheek. Maar ook streamen naar je AppleTV, mocht je die hebben.

Meer tips om foto’s te zoeken op de iPhone vind je ook hier.